Landsbygdsnätverket

Södertälje kommun

Södertälje kommun har beslutat att den mat som serveras ska utgå från ett hållbarhetsperspektiv.

Att Södertälje har kommit långt i sitt arbete med en mer hållbar livsmedelskonsumtion beror inte på exceptionella förutsättningar utan på engagerat och hårt arbete utifrån tydliga mål. Enligt Anna Svartsjö, livsmedelscontroller på kostenheten i Södertälje kommun, kan alla organisationer där det finns någon som arbetar med kostfrågor arbeta för att skapa mer hållbara offentliga måltider.

– De stora framgångsfaktorerna i vårt arbete är kommunikation, intresse, envishet och dialog, säger Anna Svartsjö.

Kontaktpersoner
Anna Svartsjö, livsmedelscontroller kostenheten Södertälje kommun
anna.svartsjo@sodertalje.se
08-523 06 147

Jenny Isenborg Sultan, kökschef och projektkoordinator i projektet MatLust
jenny.isenborg@sodertalje.se
076-648 39 68

Eva Helén, utvecklingsstrateg Södertälje Science Park och MatLust
eva.helen@sodertalje.se
08-0766 483 360

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster