Landsbygdsnätverket
Sädesfält

Hållbar produktion och konsumtion av mat

Att vi vill ha hållbara måltider är en självklarhet för många, men hur vi definierar hållbarhet är inte alltid lika självklart. Kunskapen om hållbar mat är ofta ganska smal och inriktad på specifika frågor. Jordbruksverkets rapport om hållbar mat vill visa på bredden i ämnet.

Rapporten handlar både om hur vi kan producera mat på ett hållbart sätt och om vad vi som konsumenter kan tänka på för att stödja utvecklingen. Den tar bland annat upp:

  • hur vi producerar mat för att samtidigt hålla jorden, vattnet och luften frisk
  • hur vi producerar mat för att lantbruksdjur och vattenlevande djur ska må bra
  • hur vi får vi maten att räcka till alla i framtiden
  • att matproducenter bidrar till mer än mat
  • frågor som är viktiga att ställa sig i samband med inköp av mat

Rapporten är en del i ett större nationellt projekt som också tagit fram det digitala läromedlet MatRätt. Vi har skrivit mer om MatRätt här.

Läs rapporten eller ladda ner den härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakt

Kristina Mattsson, enhetschef, Enheten för handel och marknad
kristina.mattsson@jordbruksverket.se
036-15 50 51

Publicerades 2018-05-25

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster