Landsbygdsnätverket

Webbinarier

Under projektets gång erbjuder vi en serie webbinarier. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Kommande webbinarier

Bra mat för alla!
- Livsviktig kunskap om specialkoster
Torsdag 31 januari kl. 13.30

I detta webbinarium får du grundläggande kunskaper i ämnet födoämnesöverkänslighet. Vad är exempelvis skillnaden mellan laktosintolerans och mjölkproteinallergi? Och mellan glutenintolerans och sädesslagsallergi? Föreläser gör Andrea Mikkelsen, dietist och medicine doktor. Andrea är specialist inom barnhälsovård och födoämnesöverkänslighet hos barn.

Webbinariet genomförs i samarbete med Måltid Sverige och Skolmatsakademin i Västra Götaland.

Anmäl dig nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Webbinarium om matsvinn

Torsdag 28 februari kl. 13.30

Tider för vårens övriga webbinarier kommer senare.

Inspelade webbinarier

I detta webbinarium får du konkreta råd och tips om hur man förbereder sig för det som ingen hoppas ska hända men som vi trots det måste vara förberedda på. Ta del av hur två av landets kommuner förbereder sig för kris och hur de tänker sig att lösa livsmedelsförsörjningen för kommunens invånare. Föreläser gör Helena Nordlund från Södertälje kommun, och Gun Svensson från Eksjö kommun.

Antibiotikaresistenta bakterier är ett växande problem som kan få förödande konsekvenser. I detta webbinarium får du lära dig mer om vad antibiotikaresistens är och vad de offentliga köken kan göra för att bidra till en minskad antibiotikaanvändning. Föreläser gör Mia Egervärn, mikrobiolog på Livsmedelsverket och Helena Robling, hållbarhetsspecialist på Upphandlingsmyndigheten.

Hur fungerar skolmåltider på lektionstid och på vilket sätt kan de integreras i den pedagogiska verksamheten? I detta webbinarium om framtiden för skollunchen föreläser Ann-Christin Pinola, rektor och pionjär inom arbetet med schemalagda skolmåltider. Efteråt förs ett samtal med Bella Adielsson, lärare på Ellen Keyskolan i Göteborg, som har erfarenhet av att arbeta med skolluncher på lektionstid.

Hur blir livsmedelsstrategin verklighet på tallriken i det offentliga köket? I detta webbinarium ger Eva Edin och Monica Sihlén från Upphandlingsmyndigheten oss en inblick i utmaningar och möjligheter för att uppnå detta i praktiken, utan att tumma på upphandlingslagstiftning-ens grundläggande principer om öppenhet, likabehandling och icke diskriminering. Efteråt förs ett samtal med Pernilla Fischerström från Länsstyrelsen i Västra Götaland.

I detta webbinarium presenterar Anna-Karin Quetel, projektledare på Livsmedelsverkets nationella kompetenscentrum, Livsmedelsverkets nya råd för måltider inom äldreomsorgen. Efteråt förs ett samtal om, och i så fall på vilket sätt, dessa nya råd kan visa vägen framåt.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Länk till webbinariet skickas till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster