Landsbygdsnätverket

Matgäster med särskilda behov

Ett webbinarium om måltider och neuropsykiatriska diagnoser. Hur kan man hantera måltidssituationen för matgäster med särskilda behov?

Vilka riktlinjer och rekommendationer finns det egentligen i dag vad det gäller kosten och neuropsykiatriska diagnoser? Råder det verkligen särskilda behov och omständigheter för dessa barn och ungdomar? Vad bör man ta hänsyn till i skolrestaurangen?

I detta webbinarium föreläser Johanna Björk, expert inom pedagogisk, psykosocial och psykiatrisk vägledning med fokus på neuropsykiatri, och Therese Lind, måltidschef i Bollebygds kommun.

Detta är ett spännande men komplext ämne som de senaste åren har stötts och blötts flitigt runt om i landets kommuner. Ämnet kan för många fortfarande kännas nytt, osäkert och kunskapsluckorna bland olika professioner är många. En sak är säker - frågan om neuropsykatriska diagnoser och måltiden bör sträcka sig längre än till chicken nuggets, pasta och pizza.

Webbinariet genomfördes i samarbete med Måltid Sverigelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Skolmatsakademin i Västra Götalandlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Längd: 1 h 10 min (varav presentationerna är 42 min)

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster