Landsbygdsnätverket

Nyhetsarkiv

Här hittar du de nyheter vi publicerar om projektet. Artiklar och exempel hittar du på sidan Lär av andra.

 • Storkök foto Mickan Thor Lake på menyn i Ödeshögs äldreboende
  På Solgårdens äldreboende i Ödeshög händer det att de boende serveras en smakrik soppa på den inte så vanliga fisken lake som är fiskad i den stora intilliggande sjön Vättern. Detta är en del i kommunens strategi att servera offentliga måltider med råvaror från närområdet.
 • Klimatvänliga recept för offentlig måltid
  En sammanställning av receptsamlingar, kokböcker och andra tips på hur man kan skapa mer hållbara offentliga måltider.
 • FoodBoost - ett årshjul för att få snurr på god, snygg, nyttig och lärorik mat
  För att inspirera och bredda kunskapen kring mat använder Klippans kommun FoodBoost-hjulet - ett koncept för att knyta samman maten som serveras med pedagogiken.
 • Webbinarium: Matsvinnsmyter och matglädje!
  Hur kan man minska matsvinnet utan att det går ut över matglädjen? I vårt nästa webbinarium ger vi tips och inspiration till att minska matsvinnet i offentliga kök. Webbinariet äger rum måndagen den 18 mars kl. 13.30.

 • På god väg mot mindre anonym mat i de offentliga köken
  Projektet MATtanken och branschföreningen Kost & Näring har tagit ett initiativ för att tillsammans med aktörer i den offentliga måltidsbranschen nå en gemensam definition av svenskt ursprung av livsmedel. Under ett möte i Stockholm den 5 mars diskuterades ett förslag till definition med representanter för 24 olika företag, organisationer och myndigheter som på något sätt är involverade i kedjan.
 • Smarta e-tjänsten som förebygger undernäring
  Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning i Stockholm har tagit fram en e-tjänst för att förebygga undernäring hos äldre. E-tjänsten är fylld av tips, information och recept som enkelt kan nås från mobilen.
 • Webbinarium: Minska matsvinnet - börja här!
  Varför ska vi minska matsvinnet och hur kan vi göra det? I vårt nästa webbinarium ger vi kunskap och konkreta verktyg för att minska matsvinnet i offentliga kök. Webbinariet äger rum torsdagen den 28 februari kl. 13.30.

 • Skolan där alla äter vegetariskt
  På Globala gymnasiet i Stockholm är skollunchen helt vegetarisk. Fokus ligger på att laga näringsriktig och välsmakande mat från grunden.
 • Samarbeten som får bygden att leva året om
  Munkedals kommun samarbetar med flera lokala producenter och leverantörer. Nyckeln är god kommunikation. Genom att förstå varandras behov gynnas både kommunen och de lokala aktörerna.
 • Webbinarium: Bra mat för alla - livsviktig kunskap om specialkoster
  Specialkost är ett ständigt aktuellt ämne. Missa inte vårt webbinarium torsdagen den 31 januari kl. 13.30 som vi genomför i samarbete med Måltid Sverige och Skolmatsakademin i Västra Götaland.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster