Söderköpings krämiga vildsvinsfärs med morötter och purjolök
Vildsvinsfärs
10 kg vildsvinsfärs |
300 g smör |
2,5 kg morot, tärnad |
2,5 kg purjolök, skivad |
2,5 kg lätt crème fraiche |
Kryddblandning
1 dl salt |
2 msk basilika, torkad |
1 msk timjan, torkad |
1 msk orgeano, torkad |
1 msk rosmarin, torkad |
1 dl persilja, torkad |
1 dl vitlökspulver |
1 dl lökpulver |
Persiljepotatis
18 kg potatis, skalad |
3 dl olivolja |
5 dl persilja, finhackad |
SÅ HÄR GÖR DU
- Fräs färsen i smör, tillsätt morot och purjolök. Låt fräsa några minuter. Rör ner cème fraiche, låt sjuda cirka 10 minuter.
- Blanda alla kryddor och tillsätt i färsblandningen. Detta recept är ursrpungligen framtaget för en nötfärs. Vildsvinsfärs kan kräva mer kryddor. Prova dig fram!
- Koka potatisen. Låt den svalna något, blanda sedan med oljan och persiljan.
- Servera grytan ihop med persiljepotatisen. Söderköping serverade rätten med pasta i stället för potatis för att locka barn och unga.
Receptet är inskickat av kostenheten Söderköping.
Kostenheten finns på Instagram
@kostenheten.soderkoping Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.