Landsbygdsnätverket
2013 års vinnare av Ullbaggar tillsammans med dåvarande landsbygdsministern Eskil Erlandsson på Berns Salonger. Foto: Daniel Patiño Flor

2013 års vinnare av Ullbaggar tillsammans med dåvarande landsbygdsministern Eskil Erlandsson på Berns Salonger. Foto: Daniel Patiño Flor

Landsbygdsgalan 2017

Genom att dela ut Ullbaggar på Landsbygdsgalan vill Landsbygdsnätverket lyfta projekt och företag som har bidragit till att utveckla landsbygden på ett positivt sätt. Samtliga som nomineras har även fått pengar från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet eller programmet för regional och socialfonden inom lokalt ledd utveckling.

Huvudsyftet med Landsbygdsgalan är att visa upp goda exempel på projekt och företag som fått pengar från landsbygdsprogrammet, havs- och fiskeriprogrammet eller programmet för regional- och socialfonden inom lokalt ledd utveckling. Hela nomineringsprocessen där en jury bestående av tre forskare, en länsstyrelserepresentant, en leader-representant, en representant från Jordbruksverket samt en representant från Landsbygdsnätverkets kansli borgar för att vinnande projekt och företag håller hög kvalitet.

Nominering till de olika kategorierna kan göras av länsstyrelser, Sametinget, Skogsstyrelsen, Jordbruksverket och leadergrupperna, inklusive de oprioriterade leaderområdena. De kan nominera ett förslag per kategori. Andra medlemmar i Landsbygdsnätverket uppmanas att nominera via dem.

Åtta olika kategorier

  • Sysselsättningspris i Gröna näringar
  • Sysselsättningspris i Blå näringar
  • Sysselsättningspris i övriga landsbygdsnäringar
  • Pris i landsbygdsinnovation
  • Integrationspris
  • Klimat- och miljöpris
  • Unga-pris
  • Pris för internationellt samarbete

Ett folkets pris kommer även att utses genom en allmän omröstning där alla kan rösta på det projekt eller företag som man tycker bäst om och som har slutnominerats till att vinna en Ullbagge.

Anmäl dig till Landsbygdsgalan på vår sida för årliga nätverksträffen.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU