Landsbygdsnätverket

Landsbygdsinnovation

 

– Jag ser inte småskalighet som ett självändamål, det är inte så man skapar arbetstillfällen och det innebär inte att man nödvändigtvis är mer miljövänlig, säger Andreas Sundgren.

 

– Vår filosofi är att glada grisar ger ett bättre kött. Det mesta av produktionen säljs lokalt, till Underåkers charkuterifabrik och till Restaurangen Fävikenmagasinet, säger Erik Svensson.

 

– Jag började med två tomma händer, finansiellt och kunskapsmässigt. Men visionen fanns där och efter sju år hade jag allt klart med ritningar och hade framför allt löst finansieringen, säger Bodil Antonsson.

Klicka på bilderna ovan för att läsa om de olika satsningarna som har blivit nominerade till Ullbaggepriset 2017. Här nedan kan du också läsa mer om dem.

Länsstyrelsen Jämtlands län
Nominering Eriksgården - Erik SvenssonPDF
Facebook: Eriksgårdenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsstyrelsen i Jönköpings län
Nominering Uppgrenna NaturhusPDF
Webbplats: Uppgrenna Naturhuslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
Webbsida under Länsstyrelsen: Nyhetsbrev Förvetet nummer 3 2015länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsstyrelsen Västerbotten
Nominering Brännland Cider ABPDF
Webbplats: Brännland Cider ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU