Landsbygdsnätverket
 • Kedjeåsens fisk Kedjeåsens put-and-take-koncept lockar 25 000 gäster till insjöfiske
  Det startade som något av en pionjärverksamhet redan på 50-talet. Idag lockar Kedjesåsens fisk med sitt put-and-take-koncept årligen runt 25 000 turister till småsjöarna runt Karlskoga.
 • Skogsstyrelsen_1 Arbete i naturreservat gav ökad språkinlärning
  I Skåne jobbar långtidsarbetslösa och nyanlända sida vid sida med att rensa och rusta upp i naturreservaten. Projekten har visat sig vara en stor framgång som skyndat på språkinlärningen och skapat värdefulla nätverk.
 • Kollage Vita fläckar och mörka skuggor – om landsbygders mediekarta i Landet #47
  Var fjärde kommun i landet saknar regelbundet bemannad nyhetsredaktion, inte sällan drabbas de glesare befolkade bygderna. Men hur går det med ortens identitet, vad händer med insynen i kommunen och hur påverkas demokratin när den granskande lokaljournalistiken går på sparlåga? Tillsammans med journalistikprofessorn Gunnar Nygren och landsbygdsreportern Marie Henningsson tar podden Landet sig an mediekartans mörka skuggor och vita fläckar. Vi tittar även på Kristianstadbladet där Lukas Ernryd leder projektet Reportrar i landsbygdens tjänst.
 • servicebild 21 Kommunal satsning på närservice ger växande turistnäring
  – Kan det bli praktiskt för människor att bo i skärgården och på landsbygden, med enkla transporter och tillgänglighet till service - då gör man det också möjligt att starta och driva företag där. Så enkelt är det faktiskt. Finns service, då kan folk bosätta sig i närheten, som i sin tur kan anställas och möjliggöra för företagen att växa och utvecklas vidare.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU