Landsbygdsnätverket

Foto: Jan Magnusson, Emma Rydnér, Oskar Lind och Ölands Turistbyrå

Nationell leaderträff 2018

Den nationella leaderträffen 2018 kommer att arrangeras på Sveriges nästa största ö och landets minsta landskap – Öland. Leaderfolk från hela landet samlas i Borgholm den 24-25 april 2018. Värd för leadearträffen är Lokal Utveckling KalmarÖland. I samband med leaderträffen håller föreningen Lokal Utveckling Sverige sitt årsmöte.

Länk till anmälan

Landsbygdsnätverkets kansli är kontaktpunkt för samverkan mellan leadergrupperna i Sverige. Nätverkets kansli har också funktionen att hjälpa till att knyta kontakter med leadergrupper i andra länder och underlätta starten av transnationella samarbetsprojekt.

Hållbar utveckling genom Leader

Tema för årets träff är Hållbar utveckling genom Leader. Förutom intressanta exempel och föreläsare kommer träffen också att erbjuda tid för erfarenhetsutbyte och dialog. Skicka gärna in frågor som du vill diskutera med andra leadergrupper, Jordbruksverket, näringsdepartementet eller andra deltagare i samband med din anmälan. Jordbruksverket kommer i vanlig ordning att finnas på plats, likaså representanter från näringsdepartementet och Övervakningskommittén för lokalt ledd utveckling. Vi väntar också på besked från EU‑kommissionen om deras deltagande. Detaljprogrammet för träffen beräknar vi kunna publicera runt den 1 mars. Du kan dock anmäla dig till träffen redan nu.

Tid: den 24-25 april, start kl. 10.00 dag 1 och avslut kl. 13.30 dag 2.

Plats: Strand Hotell Borgholm

Avgift för nätverksträffen: 700 kr exkl. moms. Landsbygdsnätverket fakturerar avgiften för nätverksträffen. Anmäl gärna e-faktura när du registrerar dig för träffen.

Boende: Du står själv för boendekostnaden. För att kunna ta del av de hotellrum som vi har reserverat måste du boka boende senast den 20 mars. Vi har reserverat hotellrum i olika prisklasser, dessa finns angivna i hotellets bokningsformulär som du hittar på sidan för anmälan till träffen. Kostnad för boende förfaktureras löpande av hotellet med betalning senast den 13 april. På hotellet har du fri tillgång till hotellets relaxavdelning och 25 meters inomhuspool.

Anmälan: Anmäl dig senast den 20 mars.
Du bokar boende själv genom att följa länken som finns i vårt anmälningsformulär.

Transporter: Det finns både flyg- och tåganslutningar till Kalmar, därifrån går bussar till Borgholm. För många av deltagarna kommer det att bli nödvändigt att resa till Borgholm redan den 23 april för att kunna vara på plats vid start. Från busstatationen i Borgholm är det ca 10 minuters promenad till Strand Hotell Borgholm.

Årsmöte föreningen LUS

I anslutning till träffen håller föreningen Lokal Utveckling Sverige, LUS, sitt årmöte. Du anmäler dig till årsmötet via Landsbygdsnätverkets webbformulär. Programmet för årsmötet publicerar vi så fort det är klart.

Tid för årsmötet: den 23 april kl. 12.00

Plats: Strand Hotell Borgholm

Du betalar ett paketpris för boende och konferensavgift direkt till konferensanläggningen. I paketet ingår lunch, fika, 2-rätters middag och övernattning med frukost. Du har också fri tillgång till hotellets relaxavdelning och 25 meters inomhuspool.

Paketpris med enkelrum: 1 559 kr exkl. moms
Paketpris med dubbelrum eller flerbäddsrum: 1 259 kr per person exkl. moms.

Anmälan: Anmäl dig senast den 20 mars.
Du bokar boende själv genom att följa länken som finns i vårt anmälningsformulär.

Transporter: Det finns både flyg- och tåganslutningar till Kalmar, därifrån går bussar till Borgholm. Från busstationen i Borgholm är det ca 10 minuters promenad till Strand Hotell Borgholm.

Välkomsthälsning från Lokal Utveckling KalmarÖland

Denna gång landar nätverksträffen hos oss på Öland, Sveriges näst största ö och minsta landskap. Ett landskap som många i Sverige har ett förhållande till eftersom de flesta har någon gång varit här. För Kalmar är, tillsammans med Öland, bland Sveriges starkaste besöksdestinationer och varumärken.

Besöksnäringen i all ära men man får inte glömma att det finns ett rikt och aktivt liv utanför turistsäsongen, ett liv som i mångt och mycket är förutsättningen för att vi kan vara ett så attraktivt besöksmål... Läs mer i webbnyheten om träffen.

Kontaktperson

Beata Allen, samordnare

Tel: 036-15 59 28

Beata är kansliets representant i arbetsgruppen Naturturism och i Samordningsgruppen för lokalt ledd utveckling. Beata ansvarar också för regionala och nationella nätverksträffar inom lokalt ledd utveckling.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU