Detta händer i Örebro län under Offentliga måltidens dag den 21 oktober 2021.
Letälvsgårdens kök kommer att servera Höstgryta med creme fariche röra, potatis och grönsaker. Dessert: Äppelpaj och vaniljsås den här dagen.
Plats: Letälvgården.
Kontakt: Linda Dagerbäck, tel. 070-416 25 88.
Följ kost och städ i Degerfors på Instagram: @kostochstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
I Hallsbergs kommun strävar vi för hållbar mat med gästen i fokus. Vi vill servera goda måltider som är hälsosamma och näringsriktiga. Vi vill att våra måltider ska bidra till en god hälsa och en mer hållbar kommun.
Vi vill därför ta tillfället i akt att lyfta fram alla våra fantastiska kök i Hallsberg kommun på denna dag och ge en stor eloge till våra kökschefer, kockar och måltidsbiträden som dagligen arbetar med att försöka nå våra mål, med ambitionen att ständigt utveckla verksamheten.
Den 4 januari 2021 öppnade vi vårt nyrenoverade kök på Knutens dagcentral där vi producerar mat till äldreomsorgen (SÄBO) på Knuten samt besökande pensionärer samt alla förskolor i centrala Hallsberg. Totalt ca 500 portioner dagligen.
Vi passar nu på att skänka lite extra ljus till Knuten under denna dag och kommer att servera hemlagade älgfärsbiffar på svenskt kött, potatismos, kantarellsås och lingon. Det utlovas även en fruktsallad till Knutens gäster. Till förskolan kommer gänget på Knuten att tillaga en klimatsmart blomkålssoppa med pannkaka och sylt, allt med 100% ekologiska ingredienser.
Kontakt: Christian Björk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tel. 0582-685071
Webbplats: Måltider i Hallsbergs kommun Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @maltidsavdelningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Seniorrestaurangerna i Karlskoga erbjuder: Höstgryta med potatis och grönsaker.
Dessert: Äppelpaj med vaniljsås.
Kontakt: Maria Sjödahl Nilsson, tel. 0586-615 63.
Följ kost och städ i Karlskoga på
Mårbacka köket som levererar mat till äldreomsorgen kommer att servera följande till lunch
Höstgryta med cremefraiche röra, potatis och grönsaker.
Dessert: Marängsviss
Kontakt: Madelene Dahlman, tel. 0586-615 53.
Följ kost och städ i Karlskoga på Instagram: @kostochstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Storängens produktionskök som levererar till förskolorna i Karlskoga och Degerfors kommer denna dag till lunch att servera: Kycklingsoppa med soltorkade tomater och mjuk smörgås. Till dessert: Chokladpudding med grädde.
Kontakt: Märta Jakobsson, tel. 0586-612 10.
Följ kost och städ i Karlskoga på Instagram: @kostochstad Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Under hela vecka 42 kommer det att serveras lite mer närproducerad mat än vanligt i kommunens skolor och förskolor. På Offentliga Måltidens dag serveras kökets egna vegfärsbiff med brunsås och ugnsrostade rotsaker alternativt färsruta, brunsås och kokt potatis samt lingonsylt och olika svenska grönsaker. Svenskt kött har vi alltid, likaså många ekologiska livsmedel. Denna vecka har vi även potatis och rotfrukter odlade i länet samt massor av andra härliga svenska råvaror.
I Finnerödja firas projektet ”Mat i lärande”
I Finnerödja passar vi på att fira projektet "Mat i lärande" som pågått under tre år i samarbete med Örebro universitet. Johanna Björklund kommer att berätta om projektet och därefter kommer eleverna få delta i olika aktiviteter såsom provsmak/sapere, utomhuslunch (wraps med vildsvin- och gråärtsfärs), tipspromenad samt årshjulet (som visar vilka teman kopplat till mat och måltider som man arbetar med i de olika ämnena). Kommunledning och press inbjuds att delta.
Plats: Finnerödja skola.
Tid: cirka kl. 10.30-13.00.
Kontakt: Eva Sjögren, tel. 0585-473162
Vi firar med tårta!
På Offentliga måltidens dag serveras tårta till alla boende inom äldreomsorgen (SÄBO) i Laxå kommun.
Kontakt: Eva Sjögren, tel. 0585-473162
På Offentliga måltidens dag kommer vi i kommunen att servera "Mat från Lekebergs öppna landskap" som är mat lagad med lokala råvaror.
Kontakt: Zandra Wahlberg, tel. 0705-683 834.
På Lindbackaskolan anordnas ett "show room" med paneldiskussioner där representanter från politiken, måltidsverksamheten, elever, lokala leverantörer har bjudits in. Vi äter en gemensam lunch och samtalar kring de offentliga måltidernas betydelse. Hur ser de olika representanterna på området och vad är viktigast för just dem är bla frågor som kommer att diskuteras. Dagen till ära så serveras pannbiffar gjorda på färs från vildsvin. Att använda råvara från vildsvin bidrar till mer hållbara måltider då vildsvin är en outnyttjad resurs och råvara.
Kontakt: Louise Auer.
I köket på Trädgårdarna pågår febril aktivitet för att ordna firandet av Offentliga måltidens dag. Vi serverar: Het fisksoppa med aioli samt egengjorda kikärtsbullar med tomatsås med äggris denna dag. Olika "toppnings" till soppan samt jordgubbspaj och hemgjord vaniljsås. Ballonger och informationsblad om sambandet mellan Industrialismen och offentliga måltiden.
Plats: Seniorrestaurangen Trädgårdarnas restaurang, Örebro.
Arrangör: Trädgårdarnas kök.
Kontakt: Helena Gustafsson, tel. 019-21 34 22.
Läs mer på kommunens webb. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Följ oss på Instagram:
Länk till annan webbplats. @tradgardarnasrestaurang
Rynningevikens vård- och omsorgsboende kommer till lunch att servera trerätters på temat fisk och skaldjur.
Kontakt: Emma Svanberg, tel. 019-21 43 47.
Läs mer om boendet på webben. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Offentliga måltidens dag uppmärksammar vi på Adolfsbergsskolan genom att servera kyckling och potatisgratäng till lunch. Vi dekorerar festligt i matsalen med ballonger och visar en utställning med ekologiska grönsaker och rotfrukter.
Kontakt: Niklas Sörensen, tel. 019-21 20 70
På Almby skola kommer vi att servera en Pulled beef burger gjord på KRAV högrev från Närkekött. Till det blir det en massa olika tillbehör och såser!
Kontakt: Bobby Ek, tel. 019-21 38 23.
Offentliga måltidens dag uppmärksammar vi på Brunnsskolans kök genom att dekorera festligt i vår matsal, samt att vi serverar en festlig måltid, som består av kyckling och klyftpotatis! I vår matsal kommer det förutom festliga dekorationer att visas en utställning med ekologiska grönsaker samt lite informationsaffischer.
Kontakt: Linda Palmér, tel. 019-21 20 96.
Läs mer om Brunnskolans restaurang på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @Skolrestaurangen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Offentliga måltidens dag uppmärksammar vi på Lillåns skolrestaurang genom att servera kyckling och potatisgratäng till lunch. Vi dekorerar festligt i matsalen med ballonger och visar en utställning med ekologiska grönsaker och rotfrukter.
Kontakt: Glenn Brewitz, tel. 019-21 29 95.
Läs mer om Lillåns skolrestaurang på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @lillannorrakok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi uppmärksammar Offentliga måltidensdag på Lundbyskolans restaurang och Änglagårds förskola med att servera Pulled Beefburger på KRAV-märkt Närkekött samt tillbehör. Vegetariskt alternativ blir pulled vegoburger med tillbehör.
Vi pyntar och gör mysigt i matsalen.
Kontakt: Therese Folebo, tel. 019-21 2909.
Offentliga måltidens dag uppmärksammar vi på Mariebergsskolan genom att servera kyckling och potatisgratäng till lunch. Vi dekorerar festligt med ballonger och visar en utställning med ekologiska grönsaker och produkter.
Kontakt: Susanne Andersson, tel. 019-212 107.
Läs mer om Mariebergsskolans restaurang på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @mariebergsskolrestaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi ska servera stekt kycklingfilé med rostad potatis och tzatziki, samt en vegetarisk rätt som består av falafel med rostad potatis och tzatziki.
Kontakt: Ermina Colakovic-Catic, tel. 019-214810
På Navets skolrestaurang kommer det att serveras en pulled beef burger på KRAV-märkt Närkekött och som vegetariskt alternativ bbq sojabitar i bröd samt något gott efter maten.
Kontakt: Christian Rylen, tel. 019214702
Webbplats för skolrestaurangen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @navetsskolrestaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Norrbyskolans restaurang uppmärksammar dagen med skyltmaterial och ballonger. Vi serverar en potatisgratäng med kyckling till, allt är givetvis ekologiskt. Vi sänder också ut material till pedagogerna och eleverna.
Kontakt: Pernilla Bergman, tel. 019-212 392
Instagram: @norrbyskolans_restaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Offentliga måltidensdag uppmärksamnar vi på Rostaskolans restaurang med att servera en Kycklinglårfile med klyftpotatis och "beac-reme´". Som vegetariskt alternativ serveras en rödbetsburgare med klyftpotatis och vitlöksdressing och massor med grönsaker efter säsong.
Vi pyntar och gör mysigt i matsalen.
Kontakt: Ann-Sofie Gunnarsson, tel. 019-21 33 83.
Läs mer om Rostaskolans restaurang på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @rostaskolansrestaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Offentliga måltidens dag uppmärksammar vi på Svealundsskolan genom att servera kyckling och potatisgratäng till lunch. Vi dekorerar festligt i matsalen med ballonger och visar en utställning med ekologiska grönsaker och rotfrukter.
Kontakt: Pernilla Bergman, tel. 019-21 43 24.
Läs om Svealundsskolans skolrestaurang på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @svealundsskolanskok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi serverar ugnsfärs med gräddsås och kokt potatis. Färsen är kravmärkt från Närke kött. Vi pyntar matsalen med affischer och ballonger.
Kontakt: Joakim Öhman, tel. 019-21 37 67.
Instagram: @sorbyangsskolanskok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Vi kommer servera en härlig köttfärslimpa m gräddsås och kokt potatis, rårörda lingon och inlagd gurka. Färsen kommer från Närke kött. Som vegetariskt alternativ serverar vi en krämig rotfruktsgratäng och en vegetarisk biff.
Kontakt: Erika Sääf, tel. 019-21 26 53.
Vi serverar pulled beefburger på KRAV-märkt kött från Närke. Pyntar matsalen med affischer och ballonger.
Kontakt: Åsa Söderback, tel. 019-21 20 28.
Vi uppmärksammar Offentliga måltidensdag på Vivallaskolans restaurang med att servera Pulled Beefburger på KRAV-märkt Närkekött samt tillbehör. Vegetariskt alternativ blir pulled vegoburger med tillbehör.
Kontakt: Linda Karlehagen, tel. 019-21 35 00.
Läs mer om Vivallaskolans restaurang på webben Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..
Vi kommer servera en härlig köttfärslimpa m gräddsås och kokt potatis, rårörda lingon och inlagd gurka. Färsen kommer från Närke kött. Som vegetariskt alternativ serverar vi en krämig rotfruktsgratäng och en vegetarisk biff. Vi fixar med lite ballonger och skyltar upp!
Kontakt: Erika Sääf, tel. 019-21 26 53.
Vi ska servera stekt kycklingfilé med rostad potatis och tzatziki, samt en vegetarisk rätt som består av falafel med rostad potatis och tzatziki.
Kontakt: Ermina Colakovic-Catic, tel. 019-214810
Vi kommer servera pulled beef-burger på KRAV-märkt Närkekött och något gott efter maten.
Kontakt: Christian Rylén Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., tel. 019-213779
Skolrestaurangens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Instagram: @anglandasrestaurang Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tillbaka till Offentliga måltidens dag - samlingssidan.
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post