Landsbygdsnätverket
Tallrik med spaghetti och köttfärsås

Nu drar MATtanken igång ett vildsvinsnätverk

Hösten 2020 startar MATtanken ett antal riktade insatser för att vildsvinskött ska bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna i offentliga kök. Vildsvinskött är i dagsläget en underutnyttjad viltråvara. Satsningen inleds med att MATtanken drar igång ett vildsvinsnätverk.

Målgruppen för nätverket är framförallt måltidschefer, upphandlare, måltidscontrollers, kockar och kökschefer. Nätverket vänder sig även till aktörer som arbetar med vildsvinsfrågan i leden innan de offentliga måltidsorganisationerna, som jägare, vilthanteringsanläggningar och grossister.

 - Att arbeta för att vildsvinskött blir ett naturligt alternativ till annat kött i offentliga kök är helt i linje med projektet MATtanken syfte. Vi vill genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte bidra till hållbara offentliga måltider, säger Veronica Andrén som kliver in som samordnare för MATtankens arbete med vildsvinsfrågor.

Läs mer om det nystartade vildsvinsnätverket.

Senast uppdaterad 2020-09-04

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster