Landsbygdsnätverket
Bildmontage måltider på sjukhus samt porträtt Ulrika Backlund och Eva Sundberg.

Välkommen till ett webbinarium med Ulrika Backlund, Livsmedelsverket och Eva Sundberg, MATtanken - om de viktiga måltiderna för de som är sjuka och är på sjukhus.

Webbinarium: Bättre mat för bättre vård – nya nationella riktlinjer för måltider på sjukhus

Välkommen till ett webbinarium som handlar om de nya nationella riktlinjerna för måltider på sjukhus! Anmäl dig och hör Ulrika Backlund från Livsmedelsverket berätta om riktlinjernas intentioner, bakgrund och innehåll. Lär dig mer om hur viktiga måltiderna är för vården och vilken skillnad de kan göra. Webbinariet äger rum tisdag den 3 november kl. 13.30-14.45.

Vad händer när man låter individens behov och önskemål stå i centrum och låter patienten vara delaktig i beslut kring måltiden? Kan bättre samverkan bidra till att mer mat hamnar i magen? De nya nationella riktlinjernalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (länk webbsida om måltider på sjukhus och Livsmedelsverkets nya riktlinjer) pekar mot ett personcentrerat arbetssätt. Detta kräver en flexibel organisation och att vårdpersonalen har den kunskap och tid som krävs. Kommer den redan hårt belastade vården att klara av utmaningen?

Efter Ulrika Backlunds föredrag finns möjlighet för er som är deltagare på webbinariet att ställa frågor, diskutera de nya riktlinjerna och hur de kan implementeras.

Medverkar gör Ulrika Backlund från Livsmedelsverket och Eva Sundberg från MATtanken.
Kollage som visar måltidsbild och rapportframsida - nya riktlinjer för måltider på sjukhus

Webbinarium: Bättre mat för bättre vård – nya nationella riktlinjer för måltider på sjukhus


Tisdag 3 november
Kl. 13.30 - 14.45.

Datum för sista anmälan är den 1 november. Anmäl dig till webbinariet >> Bättre mat för bätte vård - nya nationella riktlinjer för måltider på sjukhus. länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hur går det till?

Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsarna. Avsnittet spelas också in så att du kan titta på det i efterhand.

Kalenderbokning och mer information om hur du deltar digitalt, kommer att sändas via mejl till deltagarna i veckan före webbinariet.

Senast uppdaterad 2020-10-23

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post

Följ oss i sociala medier

Facebooklänk till annan webbplats

Twitterlänk till annan webbplats

Instagramlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster