Landsbygdsnätverket

Mölndals vildsvinsbiffar smaksatta med rosmarin och lingon

Vildsvinsbiffar från Mölndal har mycket smak och viss sötma. Foto: Mölndals kommun, Kamilla Ehrengrip.

Recept på vildsvinsbiffar

Portioner: 100

Vildsvinsbiffar

1.5 kg lök, hackad

3 kg potatis, skalad

0,5 kg äggula, flytande

0,9 kg lingonsylt

38 g timjan, torkad

38 g rosmarin

120 g salt

11 g svartpeppar, grovmalen

300 g margarin, flytande

8 kg vildsvinsfärs

1.25 l vispgrädde



SÅ HÄR GÖR DU

  • Riv/pressa kokt kall potatis.
  • Blanda alla ingredienser till en jämna och bra smet, tillsätt kryddorna. Provstek en bit och smaka av.
  • Forma färsen till biffar eller kör det i bleck i ugn och servera som rutor.
  • Biffarna kan man köra klart i ugnen på 175 grader, de är klara vid innetemp. på 70 grader.


Vi har valt att servera biffarna med annan känd komponent, som på så sätt får bli smakbryggan över till vildsvinsfärsbiffen. I vårt fall har det varit gräddsås, rårörda lingon och rostad potatis men detta kan man ju självklart variera, till för måltidsgästerna andra kända komponenter. 
— Kamilla Ehrengrip


MER INFORMATION

Receptet är inskickat av Mölndals kommun, måltidsenheten.
Följ exempelvis @stallbackenskok Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. på Instagram.


Senast uppdaterad