Landsbygdsnätverket
Bildkollage från kök inom förskola, skola och äldreomsorg i Mora kommun.

Bildkollage från kök i Mora kommun.

”Alla kan se var potatisen växer!”

Lokala råvaror står i fokus när Mora kommun firar Offentliga måltidens dag den 19 oktober.

Det är med stolthet i rösten som kostchef Andreas Hermansson berättar att pannbiff med potatis, brunsås och tillbehör är den perfekta rätten för Mora kommun. I alla fall när Offentliga måltidens dag ska firas och temat är lokalproducerat.

– Potatisen kommer från åkrar i Mora. Köttfärsen till biffarna kommer också från lokala producenter och brunsåsen innehåller närproducerad ekologisk mjölk.

I Mora kommun bor 21 000 invånare. Kommunens kostenhet lagar 4 700 portioner per dag till förskola, skola och äldreomsorg. Det finns 21 tillagningskök och 5 mottagningskök.

– Vi brinner för att laga mat nära matgästen. Det gör det enkelt att samarbeta över gränser och matgästerna har möjlighet att påverka, fortsätter Anders.

Offentliga måltidens dag koordineras av MATtanken som är en projektfinanserad verksamhet inom Landsbygdsnätverket.

>> Här kan du läsa fullversionen av artikeln om firandet av Offentliga måltidens dag i Mora kommun Länk till annan webbplats..

>> Läs mer om MATtanken på www.mattanken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Publicerades