Landsbygdsnätverket
Anna Hedberg tillsammans med hunden Stella.

Anna Hedberg tillsammans med Welsh springer spanieln Stella.

Anna blir ny samordnare för Hållbara Gröna näringar

Anna Hedberg tar över efter Nils Lagerroth som samordnare för Hållbara Gröna näringar på Landsbygdsnätverkets kansli.

Anna Hedberg är utbildad ekonomagronom och bor i Knivsta strax söder om Uppsala. Hon kommer närmast från Länsstyrelsen i Stockholms län, där hon har varit enhetschef för landsbygdsutveckling. Innan dess jobbade hon på Regeringskansliet med allt från allt från stöd till jordbruket i norra Sverige till nationella livsmedelsstrategin och den nya landsbygdspolitiken.

Vad ser du mest fram emot att arbeta med?
– Det ska bli jätteroligt att vara med och jobba inom det här viktiga området för både landsbygden och hela Sverige. Jag känner flera i nätverkskansliet sen tidigare och vet att det är ett jättebra gäng med massor av kunskap och erfarenhet – så jag ser verkligen fram emot att jobba tillsammans med dem.

– Det fokus som kommer vara i den nya programperioden på livsmedelsförsörjning, gröna jobb och unga företagare känns också spännande och passar bra med min tidigare yrkesbana. Och sen ser jag förstås fram emot att vi ska ordna olika typer av evenemang och träffas på plats runt om i landet framöver.

Vilka områden kommer du att ansvara för?
– Jag ska vara samordnare för flera av grupperna inom Hållbara Gröna näringar. Det kommer bland annat handla om gröna kluster, där det nu startar upp ett nytt projekt, om kompetensförsörjning inom livsmedelssektorn, ägarskiften och om svenska råvaror på restauranger.

Vad gör du helst på fritiden?
– Då är jag i stallet! Jag har en hopphäst tillsammans med en av döttrarna. Tyvärr är hästen skadad just nu men om allt går som planerat ska vi komma igång och rida honom igen under mars. När det är säsong pysslar jag i trädgården där vi har en del odlingar, eller så är jag i sommarstugan som ligger i Gryt i Östergötland.

Publicerades