Landsbygdsnätverket
En ren i närbild, äpplen på en gren och en röd traktor syns i detta bildkollage

Foto: Picmonkey

Datum att söka projektstöd nu på plats

För dig som vill söka stöd för EIP-Agri och genomföra innovationsprojekt finns nu datum på plats för ett första bedömningstillfället. Ansökningarna kommer att bedömas den 11 maj 2023. Det innebär att ansökan måste vara inne senast den 10 april.

Du som har en innovativ idé kan söka projektstöd för att genomföra ett innovationsprojekt. Innovationen ska ha betydelse för jordbruks-, trädgårds- eller rennäringen. Du söker både stöd och utbetalning i Jordbruksverkets e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Jennie Cederholm Björklund, du är innovationscoach på Landsbygdsnätverket. Har du förslag på vad de som vill söka stöd kan göra parallellt?

– På Landsbygdsnätverkets webb finns en databas med alla godkända EIP-projekt. Där kan man se vad som gjorts tidigare, och få inspiration. Där finns även en länk till EU-databasen där man kan inspireras av över 2 800 EIP-projekt.

– Jag vill också lyfta innovationssupporten som finns till för att bolla och hjälpa den sökande i processen fram till ansökan. Det kan handla om att diskutera idén, finna partners till innovationsgruppen eller annan rådgivning. Allt med sekretess så klart.

Andra tips?

– Den 16 mars genomförs Mötesplats AKIS. Det är en årlig träff för medarbetare som arbetar inom det svenska kunskaps- och innovationssystemet för lantbruk (AKIS). I år har vi tema finansiering. Då kommer deltagarna att bjudas på en överblick över myndigheter och andra organisationer som kan finansiera utvecklingsprojekt. Träffen genomförs digital på eftermiddagen den 16 mars. Så ett tips är att anmäla dig till den!
Anmälan till Mötesplats AKIS. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades