Landsbygdsnätverket
En ren i närbild, äpplen på en gren och en röd traktor syns i detta bildkollage

Foto: Picmonkey

Datum att söka projektstöd snart på plats

Intresset för att genomföra ett innovationsprojekt är stort. Redan nu går det att söka stöd för att bilda en innovationsgrupp. Så hur ser det ut för dem som vill ansöka om själva innovationsstödet? Arne Bergh, ansvarig för EIP-Agristödet på Jordbruksverket ger besked.

Arne Bergh har vit tröja och svart kavaj

Foto Privat

– För dem som vill söka stöd för EIP-Agri och genomföra innovationsprojekt så kommer det datum för bedömningstillfällen inom en snar framtid.

Vad är det som dröjer?

– I samband med att en nya programperiod har påbörjats så har vi upphandlat en ny expertkommitté som ska bistå Jordbruksverket med att bedöma ansökningar inom EIP-Agri. Det har tyvärr dragit ut på tiden med att hitta rätt kompetens till denna kommitté.

Vad händer nu?

– Vi har nyligen startat vår bedömning av ansökningar för att bilda innovationsgrupper. Inom kort kommer vi att träffa vår expertkommitté för att planera och förbereda inför kommande bedömningar. Därefter ska vi kunna presentera datum för nya bedömningstillfällen för att genomföra innovationsprojekt.

Jennie Cederholm Björklund

Foto Landsbygdsnätverket

Jennie Cederholm Björklund, du är innovationscoach på Landsbygdsnätverket. Har du förslag på vad de som vill söka stöd och väntar på startdatum kan göra under tiden?

– På Landsbygdsnätverkets webb finns en databas med alla godkända EIP-projekt. Där kan man se vad som gjorts tidigare, och få inspiration. Där finns även en länk till EU-databasen där man kan inspireras av över 2 800 EIP-projekt.

– Jag vill också lyfta innovationssupporten som finns till för att bolla och hjälpa den sökande i processen fram till ansökan. Det kan handla om att diskutera idén, finna partners till innovationsgruppen eller annan rådgivning. Allt med sekretess så klart.

Andra tips?

– Den 16 mars genomförs Mötesplats AKIS. Det är en årlig träff för medarbetare som arbetar inom det svenska kunskaps- och innovationssystemet för lantbruk (AKIS). I år har vi tema finansiering. Då kommer deltagarna att bjudas på en överblick över myndigheter och andra organisationer som kan finansiera utvecklingsprojekt. Träffen genomförs digital på eftermiddagen den 16 mars. Så ett tips är att anmäla dig till den!
Anmälan till Mötesplats AKIS. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades