Landsbygdsnätverket
Ulrika Holmgren håller upp en Photobooth-ram där det står Goda nyheter som rubrik.

Ulrika Holmgren ser fram emot Landsbygdsriksdagen där Landsbygdsnätverket medverkar med tre seminarier och ett monterprogram.

Goda nyheter tar plats på Landsbygdsriksdagen

Bortglömda fiskar, kolinlagring och trädhotell. "Goda nyheter för alla" är det övergripande temat när Landsbygdsnätverket medverkar på Landsbygdsriksdagen i Nyköping den 24-26 maj.

Sverige är fullt av goda nyheter. Idéer, projekt och verktyg spirar överallt. Detta fokuserar Landsbygdsnätverket på i kampanjen ”Goda nyheter för alla” som pågår sedan förra våren.

– Vi vill uppmärksamma allt bra som händer runtom i vårt land och visa upp det viktiga arbete som genomförs med stöd från EU. Från norr till söder och på land och i vatten, säger Ulrika Holmgren, tillförordnad kanslichef på Landsbygdsnätverket, som kommer att finnas på plats i Nyköping.

Ser fram emot möten och samtal

– I Landsbygdsnätverket genomför våra medlemmar aktiviteter i tematiska grupper för att hitta lösningar på gemensamma behov och utmaningar. Landsbygdsriksdagen är en viktig mötesplats för att sprida inspiration och lärdomar från det arbetet. Det är också ett tillfälle att få återkoppling och ny kunskap, säger hon.

Många av nätverkets medlemsorganisationer kommer att vara på plats på Landsbygdsriksdagen och Ulrika Holmgren ser fram emot en helg med fullmatat program.

– Det finns ju flera guldkorn i programmet. Sedan är det alltid extra roligt att träffas på riktigt. Både jag och mina nätverkskollegor ser fram emot många givande samtal, både om det vi presenterar i våra egna seminarier och om de exempel i Goda nyheter-kampanjen som vi lyfter i montern. Välkommen till seminarierna och besök oss i vår monter så berättar vi mer, säger hon.

Landsbygdsriksdagen 2024

Här kan du läsa mer Landsbygdsnätverkets seminarier och programmet i montern.

Publicerades