Landsbygdsnätverket
Kollagebild. I bakgrunden syns en traktor på ett fält i solnedgång. Till höger finns porträttbilder på Elin Lindström och Karin Hermansson. Till vänster syns Landet lärs logga.

Elin Lindström och Karin Hermansson från Naturvårdsverket föreläser om Klimatklivet den 7 september. Foto Thomas Adolfsén, Scandinav bildbyrå/ Privat.

Landet lär #53 Så stärker vi landsbygdernas klimatarbete - Om Klimatklivet

Lunchwebbinarium den 7 september klockan 12-12.45

Hur kan Klimatklivet bidra till att stärka landsbygdernas klimatarbete? Och vilka resultat av stödet går att se redan nu? I Landet lär-webbinariet den 7 september presenterar Elin Lindström och Karin Hermansson från Naturvårdsverket goda exempel på klimatåtgärder som fått stödet och de ger även tips till stödsökande.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig. Länken till själva webbinariet skickas ut dagarna innan.

Klimatklivet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är ett investeringsstöd från Naturvårdsverket som ges till lokala och regionala satsningar. Investeringarna kan göras inom exempelvis lantbruk och besöksnäring och ska minska utsläppen av koldioxid och andra gaser som påverkar klimatet.

– Klimatklivet bidrar till att en bredd av aktörer på landsbygden kan investera i en klimatsmart framtid. Vi ser en stor vilja från till exempel lantbrukare, tillverkningsindustrier och besöksnäringen att minska sina fossila utsläpp, säger Elin Lindström, klimatklivshandläggare på Naturvårdsverket.

– Det är viktigt för att nå Sveriges klimatmål, och samtidigt säkra en långsiktig konkurrenskraft för företag på landsbygden, säger Karin Hermansson, även hon klimatklivshandläggare på Naturvårdsverket.

Om föreläsarna

Karin Hermansson och Elin Lindström är handläggare på Naturvårdsverket där de arbetar med Klimatklivet. Båda två har särskilt fokus på jordbruksprojekt.

Teknisk information

Webbinariet genomförs i verktyget Zoom. Du som deltagare kommer varken synas eller höras under webbinariet men du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren i en chatt. Frågorna läses sedan upp av programledaren.

Om du har möjlighet, ladda gärna ner Zoom-klienten till din dator eller mobiltelefon inför webbinariet. Detta för att få bästa möjliga webbinarieupplevelse. Om du inte kan eller vill ladda ner klienten går det också att delta via webbläsare, men med vissa begränsningar.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades