Göran Hallin från WSP föreläser i Landet lär den 20 september. Foto: Emilia Bergmark Jimenez / Oskar Hjelm.
Vilka resultat går att se av landsbygdsprogrammets stöd till samarbeten? Och vilka framgångsfaktorer för välfungerade samarbeten går att hitta bland de projekt som fått stöd? I Landet lär-webbinariet den 20 september presenterar Göran Hallin, utvärderade hos WSP, utvärderingen av stöd till samarbeten i landsbygdsprogrammet 2014-2020.
Här kan du anmäla dig till webbinariet (öppnas i en ny flik) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Anmälan är öppen till och med den 19 september.
Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig. Länken till själva webbinariet skickas ut dagarna innan.
I förra programperioden har det varit möjligt att söka stöd till samarbeten i landsbygdsprogrammet, exempelvis för bättre miljö, bredbandsutbyggnad och information om lokal mat. Sammanlagt har över 350 samarbetsprojekt genomförts inom fyra olika ämnesområden, och totalt har 684 miljoner kronor betalats ut.
Utvärderingen är oberoende och gjord på uppdrag av Jordbruksverket, som är förvaltande myndighet. Utvärderingen tittar på vad stödet har uppnått och hur det har fungerat. Här går det bland annat att se att stödet har finansierat många samarbetsprojekt som annars inte skulle ha blivit verklighet. De som har fått stöd lyfter också flera positiva resultat av samarbetena, bland annat att man har utvecklat nya produkter, metoder, processer eller tekniker.
Samtidigt visar utvärderingen att det saknas en tydlighet i myndigheternas arbete och dokumentation, såväl i programbeskrivningen som i handlingsplaner och utlysningar.
I webbinariet kommer Göran Hallin också presentera några framgångsfaktorer för välfungerande samarbeten, utifrån de enkäter och intervjuer som gjorts med stödmottagare.
Göran Hallin är filosofie doktor i kulturgeografi från Uppsala universitet och senior rådgivare hos WSP. Han har 25 års erfarenhet av att utvärdera och analysera EU:s struktur- och investeringsfonder i Sverige och övriga nordiska länder.
Webbinariet genomförs i verktyget Zoom. Du som deltagare kommer varken synas eller höras under webbinariet men du kommer att kunna ställa frågor till föreläsaren i en chatt. Frågorna läses sedan upp av programledaren.
Om du har möjlighet, ladda gärna ner Zoom-klienten till din dator eller mobiltelefon inför webbinariet. Detta för att få bästa möjliga webbinarieupplevelse. Om du inte kan eller vill ladda ner klienten går det också att delta via webbläsare, men med vissa begränsningar.
Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben.
Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på
dem i efterhand.
Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär
Publicerades
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post