Landsbygdsnätverket
Bonde framför en flock med kalvar, utomhus.

Foto: Scandinav Bildbyrå/Linnea Ronström.

Lantbrukets filmfestival om hållbarhet – se filmerna

Nu finns filmerna som visades på Lantbrukets Filmfestival att ta del av i efterhand.

– Filmerna passar både dig som är intresserad av att veta mer om hur lantbrukare runt om i Sverige arbetar, men också dig som är rådgivare eller lantbrukare och vill se exempel på hur andra gör och få inspiration, säger samordnare Emma Svensson vid Landsbygdsnätverkets kansli samt EU-programenheten, Jordbruksverket.

Bakom initativet till filmfestivalen stod WWF, LRF, Greppa Näringen, Jordbruksverket, SLU, BalticWaters 2030 och LIFE IP Rich Waters.

– Filmerna som visades på festivalen har en bra bredd. Till exempel får man veta mer om fördelar med att odla mellangrödor, som också är möjligt att söka ersättning för från 2023. Andra filmer visar hur man kan bygga fosforfällor och hantera stallgödsel, tipsar Emma.

På denna sida hittar du alla filmer som visades under festivalen (länken öppnas i ett nytt fönster). Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varför en filmfestival om lantbruk och hållbarhet?

Läs Landsbygdsnätverkets intervju med Markus Hoffman, mark, vatten- och hållbarhetsexpert på Lantbrukarnas Riksförbund (LRF) och en av dem som jobbat med Lantbrukets filmfestival om hållbarhet. 

Publicerades