Landsbygdsnätverket
Landsbygdsnätverkets logotyp

Ledig tjänst: Samordnare i Landsbygdsnätverket med fokus på att främja de gröna näringarna

Vill du främja de gröna näringarnas utveckling? Då ska du söka jobbet som samordnare på Landsbygdsnätverkets kansli. Ansök senast 7 november.

Om jobbet

Landsbygdsnätverket består av 120 nationella intresseorganisationer och myndigheter som alla på olika sätt har betydelse för utvecklingen av de verksamheter och företag som finns i landsbygder och i kustsamhällen. På Landsbygdsnätverkets kansli arbetar 13 medarbetare med uppdrag att stödja och samordna medlemmarnas utbyte av erfarenheter, ömsesidiga lärande och möjligheter till samarbete.

Som medarbetare på Landsbygdsnätverkets kansli kommer du vara anställd vid Jordbruksverket. Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1600 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet. Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss!

Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Arbetsuppgifter

Vill du främja de gröna näringarnas utveckling?

Som samordnare med fokus på dessa näringar bidrar du till de mål som innebär att olika aktörer är delaktiga och kunniga i att stärka både konkurrenskraft och miljömässig hållbarhet i de gröna näringarna. Du kommer att jobba nära olika nätverksmedlemmar och andra aktörer och tillsammans med dem kommer du att planera, organisera och genomföra olika nätverksaktiviteter. I din roll ingår att engagera medlemmarna och driva arbetet tillsammans med dem.

Som samordnare är du en av två eller ensam representant från nätverkskansliet i olika tematiska grupper. Grupperna varierar över tid men frågor så som det agrara kunskaps- och innovationssystemet, miljö- och klimat samt utbildning inom de gröna näringarna kommer att vara centrala under kommande år.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av arbete med utveckling inom de gröna näringarna och därigenom ett brett kontaktnät inom området. Du har en relevant högskoleexamen inom t.ex. naturvetenskap eller samhällskunskap. Har du också erfarenhet från arbete med den gemensamma jordbrukspolitiken och/eller en nätverkande roll inom aktuella områden är det meriterande.

Som samordnare är det avgörande att du har en god förmåga att koordinera andra mot ett gemensamt mål på ett sätt som skapar engagemang och delaktighet. Du är strukturerad, drivande och idérik i de frågor du ansvarar för. Eftersom du kommer ha många kontaktytor i arbetet är det viktigt att du trivs med att skapa relationer, är duktig på att samarbeta med andra samt har en god kommunikationsförmåga.

Övrigt

Placeringsort kan diskuteras. Närvaro i Jönköping kommer i viss utsträckning krävas vid annan placering än huvudkontoret i Jönköping.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Till ansökan

Du hittar ansökan på Arbetsförmedlingens webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om anställningen

Månadslön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön
Anställningsvillkor: Heltid. Dagtid.

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i Jönköpings kommun i Jönköpings län

Arbetsgivaren

Statens Jordbruksverk

Postadress

Statens Jordbruksverk
553 2955329 Jönköping

Kontakt

Kontaktpersoner

Maria Gustafsson, kanslichef, 036-155104

Fackliga kontaktpersoner

Eva jirskog, facklig representant för SACO, 036-15 51 11
Gustav Helmers, facklig representant för ST0, 36-15 64 64

Publicerades