Landsbygdsnätverket
Vattenyta med texten Sjömatens julkalender 2023 ovanpå.

Missa inte Sjömatens julkalender under december

Varje dag fram till jul släpper vi nytt innehåll i vår julkalender med sjömatstema som vi gör tillsammans med Hushållningssällskapet Västra och Sjömatsfrämjandet. Välkommen in och öppna dagens lucka!

– Det känns fantastiskt kul att vi kör Sjömatens julkalender i år också. Och roligt att vi fått med så många yrkesfiskare, vattenbrukare och fiskhandlare som bidragit med sin tid och kreativitet, säger Jason Bailey, samordnare på Landsbygdsnätverkets kansli.

Hur går det till när julsillen fiskas? Vilken annan sjömat passar på julbordet? Bakom luckorna i kalendern får vi besöka fiskare och producenter runt om i landet. Några exempel:

  • Insjöfiske i Mälaren och Vänern
  • Ostronodling i Bohuslän
  • Fiskodling i Jämtland
  • Yrkesfiske i Östersjön

Bakom luckorna kommer det dyka upp filmklipp, artiklar med mera. Klicka dig in på sidan från och med 1 december och öppna en lucka om dagen fram till jul.

Öppna Sjömatens julkalender!

Om kalendern

Sjömatens julkalender är ett samarbete mellan Hushållningssällskapet Västra, Sjömatsfrämjandet och Landsbygsnätverket. Syftet med kalendern är att lyfta sjömatens roll på julbordet och skapa medvetenhet kring sjömatens möjligheter för konsumenten.

För mer information

Kontakta Jason Bailey, samordnare på Landsbygdsnätverkets kansli.
jason.bailey@jordbruksverket.se

Publicerades