Landsbygdsnätverket
En traktor som sår på en åker.

Kraftigt ökande priser på energi och drivmedel, insats- och råvaror, med mera, ger i sin tur höjda priser på livsmedel. Scandinav Bildbyrå/Thomas Adolfsén.

Studio MATtanken (29 april) lyfter frågan om kostnadsökningar i livsmedelskedjan

En högaktuell fråga för offentliga måltider är de kraftiga höjda priser på livsmedel som just nu aviseras. Hur ser situationen ut? Hur påverkas offentliga måltider?

– I Studio MATtanken den 29 april, kl. 8.30-9.30 kommer vi att fördjupa oss i frågan om kostnadsökningar och ta del av olika perspektiv, berättar MATtankens Eva Sundberg.

Medverkar i studiosamtalet gör Christina Nordin, generaldirektör, Jordbruksverket; Michael Bengtsson, chef för offentliga affärer, Menigo Foodsevice AB; och Wiveca Andreasson, försäljningschef, Atria. I studion medverkar även Lantbrukarnas riksförbund samt representanter från måltidsorganisationer.

– Kom och var med! Ställ frågor och dela med dig av dina tankar och erfarenheter kring läget och hur situationen kan hanteras, avslutar Eva. Det är enkelt att vara med. Det behövs ingen föranmälan. Länken till det digitala mötet nås via webben, se länken nedan.

Mer information

Studio MATtanken är en del av projekt MATtanken, som drivs av Landsbygdsnätverket.

Här hittar du all information om Studio MATtanken den 29 april, inklusive möteslänken.

Publicerades