Landsbygdsnätverket

Panelsamtal, Almedalsveckan: Om matvanor och måltider på sjukhus

Under Almedalsveckan, tisdag 6 juli, är MATtankens Eva Sundberg med och talar om offentliga måltiders roll – i panelsamtalet: Blir du sjuk av sjukhusmaten?

I Sverige når endast två av tio invånare upp till rekommenderat intag av frukt och grönt och bara en av tio äter tillräckligt med fullkorn. Kan måltiden på sjukhus bidra till mer jämlik hälsa? Är mat på sjukhus en service-tjänst eller en del av din vård?

Arrangör: Dietisternas riksförbund.

Medverkande:

  • Acko Ankarberg Johansson, ordförande socialutskottet, Sveriges Riksdag
  • Mats Wiking, riksdagsledamot/ riksdagens Friskvårdsnätverk, Sveriges Riksdag
  • Olga Grönvall Lund, ordförande, Reformaten
  • Anna Lindelöw Mannheimer, ordförande, Frisk Mat
  • Åsa Thurfjell, ledamot i läkaresällskapets kommitté för prevention och folkhälsa, Region Stockholm
  • Eva Sundberg, projektledare/ sakkunnig, MATtanken/ Jordbruksverket
  • Elinor Yfter-Lindgren, strateg, inköp, Kost och Närings fokusgrupp Sjukhus

Läs mer om seminariet Blir du sjuk av sjukhusmaten? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här kan du ta del av hela programmet för Almedalsveckan 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerades