Landsbygdsnätverket
Banner med inspirationsbilder höst och människor

Den 25 november är det dags för Landsbygdsnätverkets digitala medlemsträff. Denna gång är vårt fokus framförallt på nätverkets inre liv. Du som kommer från en medlemsorganisation får chans att lära känna din styrgrupp, veta mer om hur du kan använda nätverkets gemensamma resurser för att aktivt engageradig och dra nytta av kraften i ditt hela nätverk av kompetenser och erfarenheter. Häng med, stärk dina relationer och inspireras av dina nätverkskollegor.

Kraften i vårt gemensamma nätverk

Stina Haglund

Stina Haglund.

Vilka medverkar på medlemsträffen?

Du som är representant från någon av våra medlemsorganisationer är inbjuden. Vi hoppas att varje medlemsorganisation har minst en person som har möjlighet att delta på träffen. Personer i Landsbygdsnätverkets styrgrupp och arbetsgrupper är också kallade. Att delta är kostnadsfritt.

Stina Haglund, på bilden, är en av dem som medverkar, som föredragshållare på medlemsträffen. Hennes föredrag handlar om landsbygdernas många möjligheter genom inkludering och mångfald. Läs mer i förmiddagsprogrammet nedan.

Anmäl dig

Sista dag för anmälan har passerat.

Förmiddagens program

09.30-10.00 Mingel och tekniktest. Välkommen till medlemsträffen 2021. Under minglet kommer du får möjlighet att knyta kontakter och nätverka med andra deltagare. Låt oss värma upp, ta en kopp och ladda inför en spännande dag tillsammans!

Vi äger och utvecklar vårt nätverk tillsammans. Medlemsmötet öppnas av nätverksordförande Jan Cedervärn och kanslichef Maria Gustafsson. Tillsammans deltar vi på likvärdiga villkor i ett stort nätverk med många erfarenheter och kompetenser, till gagn för levande landsbygder och blomstrande gröna och blå näringar. Här får vi får veta mer om styrgruppens arbete och prioriteringar och om vilka möjligheter finns att genom nätverket skapa nytta och utvecklingsmöjligheter lokalt ute i våra landsbygder. Låt oss bli ännu bättre på att gemensamt dra nytta av den kraft nätverket kan ge.

10.20-10.30 Ta dig an en utmaning! Samordnare Veronica Andrén berättar mer om Landsbygdsnätverkets nya medlemserbjudande
Har du och din organisation en utmaning som ni behöver lösa tillsammans med andra aktörer, men kanske har ni inte hittat formerna eller ekonomin för att ta tag i den? I nätverket finns från i höst och under 2022 pengar avsatta som kan hjälpa dig att driva vidare dessa nätverksprocesser. Häng med och lär dig mer hur du kan dra nytta av detta nya arbetssätt som vi kallar för utmaningsdrivna nätverksprocesser.

10.30-11.15 Landsbygdernas många möjligheter genom mer inkludering och större mångfald. Inspirationsföreläsning med serieentreprenören och världsförbättraren Stina Haglund
Forskning visar att miljöer med olikhet, mångfald och bredd också skapar innovation och utveckling. Men att skapa miljöer som bygger på olikheter är svårt. När vi nu ska förstärka landsbygdernas renässans behöver vi ta vara på olikheterna och inkludera fler. Hur gör vi det? Vi får en inspirationsföreläsning och tillfälle till samtal om att vara olika men ändå samverka.

11.15-11.35 Örat mot marken och reflektion. Landsbygdsnätverkets styrgrupp lyssnar och bjuder in till en frågestund.
Hur vill du att nätverket ska utvecklas för att öka både den gemensamma nyttan och din organisations nytta med att vara med? I detta pass får du möjlighet att göra medskick men också ställa frågor till styrgruppen om nätverkets inre och yttre liv.

11.35-11.50 Kommunicera mera. En hälsning från nystartade Landsbygdskommunikatörerna.
Vill du veta vad Landsbygdskommunikatörerna är för en grupp? Genom att engagera nätverksaktörernas kommunikatörer kan vi dra nytta av varandras erfarenheter och lära tillsammans. Då blir vi ännu bättre och vassare på att kommunicera landsbygdsfrågor. Passa på att lyssna och sprida vidare till de som jobbar med kommunikation hos er.

Eftermiddagens program

Kl. 13.00-13.15. Gemensam introduktion till eftermiddagens workshops. Som deltagare har du valt att medverka i någon av nedanstående workshops.

Länk till workshop
13.15-15.30

Landsbygds-Kommunikatörerna

Länk till workshop
13.15-15.30

Demokrati och föryngringsarbete

Länk till workshop
13.15-15.30

Internationellt samarbete

Länk till workshop
13.15-15.30

Arbete över nivågränser

Kl. 15.30-16.00. Gemensam summering och avslut. Vad tar vi med oss från dagen? Vad blir nästa steg?


Kontakt och mer information

Har du tips, tankar eller frågor om Landsbygdsnätverkets medlemsträff 2021?
Kontakta samordnare Veronica Andrén, tel. 036-15 61 61.


Bildmontaget är gjort av foton från Scandinav bildbyrå.
Fotografer: Hanna Ågren, Lisa Wikstrand, Matilda Holmqvist, Martin Almqvist.