Landsbygdsnätverket

Prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag skickar vi ut en sammanställning av veckans nyheter.


Ange namn och e-postadress och välj sedan om du vill påbörja en ny prenumeration eller om du vill avregistrera dig.
Namn
E-postadress
Välj prenumeration
EIP-Agri nyhetsbrev
Landsbygdsnätverkets nyheter

Text

Nyheter

  • Lina Andersson, enhetschef EU-programenheten, Madielene Wetterskog, utredare på Landsbygdsanalysenheten och Hans-Olof Stålgren, samordnare Landsbygdsnätverket #102 Vad får vi för pengarna? - om havs- och fiskeriprogrammet
    Visste du att vi i Sverige har nästan 1,5 miljarder kronor för att genomföra havs- och fiskeriprogrammet 2014-2020? Den största delen kommer från medlemsländernas gemensamma EU-kassa. Nu är det knappt ett år kvar av programperioden. Gör pengarna nytta och vilken nytta ska de göra? Det ska vi försöka reda ut denna gång
  • Högbo brukshotell  och utsikt över Rönnåsen. Dags att boka in årets nationella Leaderträff!
    Leader Gästrikebygden står tillsammans med Landsbygdsnätverket som värd för årets nationella Leaderträff. Den 6-8 oktober samlas hela Leadersverige på Högbo bruk utanför Sandviken för kunskapsutbyte, inspiration och goda samtal.
  • Anna-Lisa Wrange, Katrin Persson och Sofia Kocher #101 Mer musslor - om ett livsmedel med potential
    Det skulle kunna odlas mycket mer musslor i Sverige och vi äter förhållandevis lite musslor i jämförelse med andra europiska länder. Musslor ett livsmedel med potetial och det behövs mer kunskap i alla led. Från inköpare av mat till restauranger och offentliga kök till oss konsumenter. Och hur kan just musslor bidra till en landsbygdsutveckling i våra kustsamhällen, vilka för- och nackdelar finns och varför kommer vi också snacka om hönor?
  • Therese W Olsson och Emelie Nielsen föreläser i Landet lär den 25 februari. Landet lär #32 Hur får vi mer klimatsmarta råvaror härifrån? Om närproducerad mat
    Det finns många fördelar med att äta mer närproducerade råvaror. Förutom att undvika långa transporter kan konsumtionen även bidra till fler arbetstillfällen lokalt. Men hur får vi fler konsumenter att upptäcka fördelarna med närproducerad mat? Och vad behövs för att vi ska kunna odla fler klimatsmarta råvaror i Sverige? I det här webbinariet föreläser spannmålsodlaren Therese W Olsson och kocken Emelie Nielsen om hur de arbetar med klimatsmarta, lokala råvaror.
  • Bild på EIP-Agris monter på Vallkonferensen. Med i montern finns Hanna Gråd från Agricam som demonstrerar ett nystartat projekt, Bacticam. Nu ska EIP-resultaten spridas
    I takt med att fler innovationsprojekt går i mål inleds nästa steg att göra satsningarna och resultaten kända för andra.

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU