Landsbygdsnätverket
Podden Landets logga till vänster. Till höger en kvinna (Sandra) som står lutad mot en rad brevlådor längs en mindre väg.

Sandra Neergaard-Petersen är ny reporter för podden Landet. Foto: Malin Ehnebuske.

Hon är ny röst i podden Landet

När Sandra Neergaard-Petersen bekantade sig med podden Landet slogs hon av hur många nya ämnen som intresserade henne. Nu tar hon själv över som poddreporter.

Sandra Neergaard-Petersen är van att arbeta som "flygande reporter" på Sveriges radios P4-kanaler, men att leda ett samtal som programledare är något helt nytt.

– Det känns spännande och lite läskigt. Men jag ser fram emot att lära mig många nya ämnen, säger hon.

Hon berättar att hon blev överraskad av hur många nya ämnen hon fastnade för när hon lyssnade igenom tidigare avsnitt.

– Det är ju nästan som infotainment, och det påminner lite om folkbildning. Jag ser fram emot att lära mig mycket.

Sandra Neergaard Petersen bor i Malmö men växte upp i halländska Oskarström. Hennes morföräldrar var lantbrukare och som barn hjälpte hon till på gården emellanåt.

Hon läste till journalist på Vara folkhögskola och är även utbildad etnolog och museolog. Utöver arbetet med podden Landet jobbar hon som arkivarie på Skånes hemslöjdförbunds kansli i Landskrona.

Flitig poddlyssnare

Hon är själv en frekvent poddlyssnare och tror att poddens fördel som kommunikationsverktyg är att den inte konkurrerar med så mycket annat. Själv lyssnar hon gärna på poddar om true crime, historia och humor. Och poddar från Sveriges radio.

– Jag vill särskilt lyfta poddarna från Sveriges radio P2. De handlar inte bara om klassisk musik utan även om kulturpersonligheter, och jag älskar personporträtt. Sen är också Matarvspodden från Göteborgs Universitet väldigt bra. Det är en etnologisk podd om mat och kultur, säger hon.

Hur ser du på utvecklingen för podden Landet?
– Jag vill gärna ha in mer ljud utifrån. Samtalet måste ju vara i studion men jag skulle vilja ta in lite annat ljud för att fånga känslan av vad det handlar om. Inom vissa ramar, såklart. Sen vill jag också fördjupa mig i frågor om matförsörjning, det är jag väldigt intresserad av.

Sandra Neergaard-Petersen

Aktuell som: Ny reporter i podden Landet.
Bor: I Malmö.
Gör helst när jag är ledig: Lagar mat, jag älskar att laga mat. Och att resa runt i Sverige och hälsa på vänner.
Jag blir glad av: God mat. Jag kan bli euforisk av en god, kladdig kaka eller någon nudelrätt som jag har fått till, eller någon annan för den delen.
Förebilder: Timothy Hinman och Krister Moltzen som ligger bakom poddbolaget Third Ear Studios.

Publicerades