Landsbygdsnätverket
Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Johan Stenberg, Erika Ax, Thomas Nilsson och Ingela Hiltula medverkar i webbinariet om matsvinn. Foto: ANDERS WIKLUND / TT

Hur kan vi minska matsvinnet? Om forskningen som pågår i hela livsmedelskedjan

Webbinarium den 28 maj klockan 10.00-11.15

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

I det här webbinariet berättar forskare, finansiärer och myndighetsrepresentanter om den matsvinnsforskning som just nu pågår i hela livsmedelskedjan. De presenterar dessutom exempel på forskning som är på gång.

Tre föreläsare som representerar tre forskningsfinansiärer kommer att presentera den matsvinnsforskning pågår just nu. Finansiärerna är Mistra, Formas och Vinnova.

- Jag kommer att berätta om vad Mistra finansierar nu som rör matsvinn och om en pågående utlysning, säger Thomas Nilsson, Mistra.

Erika Ax från Formas menar att det nationella forskningsprogrammet för livsmedel är viktigt för att bidra till hållbar livsmedelsproduktion och -konsumtion.

- Forskning kring matsvinn och resurseffektivitet i alla led av livsmedelssystemet är förstås viktiga frågor att adressera, säger hon.

- Matsvinn en komplex fråga som kräver en bred ansatts, Johan Stenberg från Vinnova.

Under webbinariet kommer du som deltagare kunna vara med och ställa frågor via chat och även ge förslag på vilken forskning du tycker behövs framöver.

Ingela Hiltula, enhetschef på Naturvårdsverket, kommer dessutom att berätta om handlingsplanen för minskat matsvinn. Läs hela handlingsplanen på Livsmedelsverkets hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- Det behövs forskning som stödjer genomförandet av åtgärderna i den nationella handlingsplanen för minskat matsvinn, säger hon.

Det finns en sammanställning av matsvinnsforskning som du som deltagare gärna får ta del av innan webbinariet. Läs sammanställningen här.PDF

Teknisk information

Verktyget vi använder för webbinarier heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Publicerades 2019-05-14

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU