Landsbygdsnätverket
Man som går på odlingsfält. Foto: Scandinav bildbyrå.

Den 16 april klockan 13-13.45 håller vi ett extrainsatt webbinarium med anledning av Coronakrisen. Föreläser gör Jan Andersson och Marcus Söderlind. Foto: Johan Ascard/Privat

Landet lär #34: Hur påverkas de gröna näringarna av Coronakrisen?

Extrainsatt lunchwebbinarium den 16 april 13.00-13.45 (observera tiden)

Coronakrisen påverkar många delar av samhället. Inom de gröna näringarna, främst inom trädgårdsområdet, finns det risk för brist på arbetskraft sedan utländska säsongsarbetarna kan få svårigheter att komma in i landet. Men vad finns det då för möjlighet att snabbt hitta arbetskraft på annat håll? Och vad kan företagen få för hjälp? I det här webbinariet föreläser Jan Andersson, Arbetsförmedlingen, och Marcus Söderlind, LRF, om det aktuella läget.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

I webbinariet ger föreläsarna dagsfärsk information om det aktuella läget, både när det gäller tillgången på arbeten och vilken arbetskraft som finns tillgänglig. De tar också upp vilka möjligheter som finns att matcha personer som blivit arbetslösa med de arbetstillfällen som finns i de gröna näringarna.

– Förhoppningen är att många av de som nu varslas kan växla över till lantbruks- och trädgårdsnäringarna, säger Jan Andersson.

Om föreläsarna

Jan Andersson är projektledare för Arbetsförmedlingens rekryteringskampanj ”Mer mat fler jobb” Länk till annan webbplats. som genomförs tillsammans med LRF.

Marcus Söderlind har ett trädgårdsföretag i Habo utanför Jönköping. Han är ordförande i LRF Trädgård, sitter i LRFs förbundsstyrelse och är ledamot i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp för nyanländas inkludering.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades