Landsbygdsnätverket
Renar som springer.

Tomas Kuhmunen föreläser om rennäring i Landet lär den 21 april. Foto: Shutterstock/Privat

Landet lär #35 Rennäringens grundförutsättningar och rättigheter

Lunchwebbinarium den 21 april 12.00-12.45

Hur fungerar egentligen den svenska rennäringen? Och vilka positiva effekter har renen på landskapet? I det här webbinariet presenterar Tomas Kuhmunen, Sametinget, rennäringens grundförutsättningar och rättigheter.

Anmäl dig!

Här kan du anmäla dig till webbinariet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du får ett bekräftelsemail till din e-postadress efter att du har anmält dig.

Renskötsel är en samisk näring som i Sverige är förbehållen samerna sedan flera hundra år tillbaka. All rennäring bygger på det fria naturbetet och renskötseln spelar stor roll i den samiska kulturen.

I det här webbinariet berättar Tomas Kuhmunen om den svenska renskötseln och samisk kultur, men också om hur renen och renskötaren använder sig, och påverkas, av landskapet. Han berättar även om hur markanvändning är en central del inom renskötseln och hur renen påverkar den biologiska mångfalden.

- Jag vill berätta om allt positivt som renen kan bidra med i landskapet och om hur rennäringen spiller över till andra näringar, säger Tomas Kuhmunen.

Om föreläsaren

Tomas Kuhmunen är GIS-samordnare på Sametinget.

Teknisk information

Verktyget vi använder heter Adobe Connect. När du klickar på länken till webbinariet uppmanas du att installera programvaran på din dator. Godkänn installationen och återanslut sedan till webbinariet. Det bästa är använda fast internetuppkoppling.

Använder du en mobil eller surfplatta laddar du först ner Adobe Connects app och ansluter sen till webbinariet via länken.

Om Landet lär

Landet lär är Landsbygdsnätverkets webbinarieserie. Ett webbinarium är ett seminarium som direktsänds på webben. Du har möjlighet att ställa frågor och interagera med föreläsaren. Avsnitten spelas också in så att du kan titta på dem i efterhand.

Anmäl dig till kommande och se tidigare avsnitt av Landet lär

Publicerades