Landsbygdsnätverket
Per, Anders, Jan och Asha

Podden Landet gästas av Per Hasselberg, Anders Bengtson, Jan Runfors och Asha Ismail som pratar integration och landsbygd. Foto: Ida Lindhagen

Tolfte avsnittet av Landet - integration och landsbygd

Hela 90 % av de som invandrar eller flyr till Sverige hamnar i större städer trots att de kommer från olika landsbygder. Att landsbygden inte presenteras som ett alternativ kan vara en anledning. Så hur ska vi få nyanlända att stanna i våra bygder och hur ska vi få människor med invandrarbakgrund att flytta till landsbygden? Lyssna på Landsbygdsnätverkets integrationsgrupp som försöker svara på frågorna och ge konkreta exempel.

- Ett problem för landsbygden är att städerna under lång tid fått del av utrikesföddas kunskaper, erfarenheter och entreprenörskap. De har utvecklat företagande och produktion av tjänster som vi inte har någon tillgång till på landsbygden och det där är ett problem, säger Per Hasselberg som är ordförande för Landsbygdsnätverkets integrationsgrupp samt jobbar på Hushållningssällskapet.

Medverkar i Landsbygdsnätverkets podcast gör Per Hasselberg, Anders Bengtson, Asha Ismail och Jan Runfors, som alla sitter med i Landsbygdsnätverkets integrationsgrupp.

Journalist: Ida Lindhagen

Du kan lyssna på podcasten här nedan eller ladda ner appen Pocket Casts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller lyssna via iTunes Podcaster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Sök på: Landet Podcast
Alla avsnitt finns också samlade på vår sida för Landet.

#PoddenLandet i sociala medier

Publicerades