Landsbygdsnätverket
Fyra tackor tittar nyfiket mot kameran ute i sin hage

Foto: Calle Bredberg/Scandinav bildbyrå

Ny standard för ökad köttkvalitet

Nu kan du anmäla dig till ett seminarium med presentation av nya kvalitetsstandarder för svenskt nötkött och lammkött. Innovationsprojekt Lammlyftet har lett fram till en ny standard för svenskt lammkött där fokus är att ge konkreta råd om hur vi genom värdekedjan ökar ätkvaliteten på lammkött.

Parallellt pågår nu ett liknande innovationsprojekt för det svenska nötköttet.

Ta del av aktuell forskning och åtgärdsplan för att ytterligare stärka svensk köttproduktion till att nå en högre och jämnare köttkvalitet som ännu bättre möter konsumenters behov och förväntningar på svenskt kött.

1 oktober 9:30-12:00 i Skara. (ännu inte upplagt för att vara med digitalt)

Mötet ordnas av Agroväst Gröna möten i samarbete med SLU och Svenska Köttföretagen.

Läs hela programmet och anmäl dig senast 26 september på Agroväst webb Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerades