Foto Picmonkey
Vad innebär klimatanpassning i landsbygder och vad kan göras med landsbygdsnätverket som plattform? Det kan du läsa mer om här.
Oavsett om det innebär risker och negativ påverkan eller om klimatförändringen ger nya möjligheter till odling av andra grödor, längre växtsäsong eller helt nya turistaktiviteter måste vi hantera förändringarna och anpassa oss efter de nya förutsättningarna. Det är också möjligt att anpassa produktion, konsumtion och levnadsvanor så att förändringstakten minskar.
Anpassningarna i landsbygder gäller både produktion i jord- och skogsbruk såväl som i samhällen och byar i stort. I första skedet har vi inom landsbygdsnätverket fokuserat på de behov av klimatanpassningar som gäller i de gröna näringarna, jord och skog.
Vid en workshop i oktober 2021 gjordes ett urval och en prioritering bland många förslag på aktiviteter som bör genomföras för att lyfta kunskapen kring klimatanpassning i landsbygder och öka förmågan hos nätverkets medlemsorganisationer att arbeta med frågor kring klimatanpassning. Redovisning av workshoppen i tillgänglighetsanpassad pdf Pdf, 297.4 kB.
Här är fyra aktiviteter som vi börjar planera för innan årsskiftet och genomförs under första halvan av 2022.
Vill du engagera dig i någon av de fyra aktiviteterna ovan kan du anmäla intresse via länken:
Intresseanmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (länken öppnas i ett nytt fönster).
Har du frågor eller fler förslag kontakta Veronica Andrén.
Kontaktuppgifter till de fyra aktivitetsgrupperna finns här.
Senast uppdaterad
Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping
036 – 15 50 00
Skicka e-post