Landsbygdsnätverket
MATtanken

MATtanken

Oavsett var man bor eller hur gammal man är ska alla matgäster som erbjuds offentliga måltider i Sverige få det bästa möjliga. Inom projektet MATtanken samlas förskolor, skolor, sjukhus och äldreboenden tillsammans med producenter, förädlingsföretag och grossister runt idén om hälsosam, smakfull och hållbar mat.

MATtanken är ett projekt som genom nätverkande, kunskapsspridning och erfarenhetsutbyte vill bidra till hållbara offentliga måltider. Projektet har sitt ursprung i Landsbygdsnätverkets arbetsgrupp Gröna näringar. Arbetsgruppen genomförde kartläggningar som bidrog till en bättre samsyn och förståelse för olika aktörers ageranden och argument. Detta bäddade för viljan att göra mer i den andan kring offentliga måltider.

Finansiering

Projektet finansieras via landsbygdsprogrammet samt av LRF och Sveriges Konsumenter. Styrgruppen består av representanter från Livsmedelsverket, LRF, Sveriges konsumenter och Landsbygdsnätverkets kansli.

MATtanken egen webbplats

På projektets egen webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du följa projektets framväxt. Webbplatsen kommer fyllas med material som vi hoppas blir uppskattat och användbart för alla aktörer i den offentliga måltidskedjan.

Följ gärna projektet även i sociala medier. MATtanken finns på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., Twitter Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..