Landsbygdsnätverket

Vi är Landsbygdsnätverket!

 • Kom på seminarium om nyanlända entreprenörer på landsbygden
  Landsbygdsnätverket och Tillväxtverket bjuder tillsammans in till ett seminarium om nyanländas möjligheter att driva företag på landsbygden.
 • Fossilfritt 15 vindkraft Jan såg vindkraften som en investering
  Affärsmannen Jan Barchan såg potential i vindkraften och bestämde sig för att investera i en mindre vindkraftspark på den skånska slätten norr om Helsingborg.
 • Fossilfritt 14 Farmarenergi Gemensamt bolag löste energifrågan i Löberöd
  För Farmarenergi i Eslöv började allt 2005 med ett studieprojekt om hur lantbruket kan hitta lönsamhet i sidoverksamheter kopplade till energi. 
 • Jacqueline Hellsten_Regina Westas Stedt_Aline Kärrbäck Smart Villages - allt i ett när fler blir mer #68
  Begreppet Smart Villages är hett. Alla pratar smarta landsbygder och byar. Att olika bygder tar sig an problem och möjligheter är egentligen inte nytt. Men nu finns nya verktyg och nya sätt att tänka. I #64 av Landet gav vi goda exempel. Nu tar vi ett större grepp om begreppet. Vem gör vad och när för att en bygd ska bli smartare? Det ska vi få reda på i detta avsnitt.
 • Innovationsstöd ny kampanj Mousserande vin och musselmjöl ger innovationsstödet draghjälp
  Idag drar kampanjen för att få fler att söka innovationsstödet igång. Det finns 150 miljoner kvar att söka från för att förverkliga idéer inom jordbruk, trädgårds- och rennäringen. Fem godkända projekt från hela Sverige är med som goda exempel i de filmer som släpps under kommande veckor.

Landet - PODDEN BORTOM STORSTAN #67

Begreppet Smart Villages sprids över Sverige. Och vi är bra på det här uppe i norr. I #64 av podden gav vi er konkreta exempel på vad smarta bygder och byar kan vara.

I detta avsnitt tar vi ett bredare grepp. Vad kan till exempel kommunerna göra och vem gör vad för att just din bygd ska bli smartare?

Landet läR

- webbinarier #13

I nästa Landet lär ska det handla om Internet of Things och det uppkopplade lantbruket. Föreläser gör Ove Kondradsson, Agro Väst.

Se tidigare avsnitt av Landet lär och anmäl dig till kommande webbinarier!

Tisdagar, 12:00-12:45.

projektet mattanken

KALENDER

Besöksadress
Landsbygdsnätverkets kansli Vallgatan 8, Jönköping

Kontakt
036 – 15 50 00
Skicka e-post


Logotype EU