studiecirkel. tre personer som sitter med böcker och anteckningsblock

Frågor och svar

Vilka står bakom initiativet?

Tillväxtverket, SLU och Landsbygdsnätverket står tillsammans bakom Landsbygdsveckan 2023.

När, var och hur?

2-7 maj 2023, över hela landet, genom fysiska och/eller digitala aktiviteter.

Vad är Landsbygdsveckan?

Landsbygdsveckan är ett helt nytt initiativ och riktar sig till alla som tycker att landsbygdsfrågorna förtjänar en tydlig plats i rampljuset. Tillsammans skapar vi en ny nationell arena för alla som vill sätta fokus på landsbygdernas roll i en hållbar samhällsutveckling.

Vilka kan medverka?

  • Alla evenemang ska arrangeras av minst en offentlig aktör, men vi uppmuntrar alla att samarbeta med andra grupper eller organisationer, och att ge utrymme för nya röster i samtalen om våra landsbygder.
  • Alla evenemang ska arrangeras tillsammans av en minst en offentlig aktör och någon från föreningar/organisationer eller företag/näringsliv.

Hur kan min organisation vara med?

Anmälan sker via formuläret på vår hemsida. Som arrangörer skapar ni och ansvarar för era egna aktiviteter, men hör gärna av er till oss om ni har frågor eller funderingar.

När behöver vi registrera vår aktivitet?

Ju tidigare ni anmäler er desto bättre om ni vill synas i programmet, men vi kommer hålla formuläret öppet tills Landsbygdsveckan startar.

Kostar det något?

Nej, det är helt gratis att anmäla sina aktiviteter på vår hemsida

Vem kan vi kontakta om vi har fler frågor?

Om du undrar över något så skicka ett mail till oss via uppdraglandsbygd@slu.se eller ring på nummer 0761370528. Tveka inte att höra av dig!

Vilka är offentliga aktörer?

Till exempel kommuner, regioner, länsstyrelser, universitet/högskolor och andra myndigheter, Leader-områden.


Frågor och svar för deltagare:

Hur kan jag delta under Landsbygdsveckan?

  • Du kan enkelt se vilka aktiviteter som genomförs på vår hemsida. I programmet kan du se vilka evenemang som anordnas digitalt och fysiskt, och på vilka platser de sker.

Vem kontaktar jag om jag har frågor?

  • Om du har frågor om evenemangen så kontaktar du arrangören. Har du frågor som gäller Landsbygdsveckan som helhet är du välkommen att maila oss via uppdraglandsbygd@slu.se.

Behöver jag anmäla mig på förhand?

  • Ifall ett evenemang kräver att du anmäler dig på förhand så syns det i programmet.

När finns programmet tillgängligt?

  • Programmet finns på vår hemsida från och med mars men evenemang kan registreras ända fram till att Landsbygdsveckan startar den 2:a maj.