studiecirkel. tre personer som sitter med böcker och anteckningsblock

Frågor och svar

Vilka står bakom initiativet?

Tillväxtverket, SLU och Landsbygdsnätverket står tillsammans bakom Landsbygdsveckan 2023.

När, var och hur?

2-7 maj 2023, över hela landet, genom fysiska och/eller digitala aktiviteter.

Vad är Landsbygdsveckan?

Landsbygdsveckan är ett helt nytt initiativ och riktar sig till alla som tycker att landsbygdsfrågorna förtjänar en tydlig plats i rampljuset. Tillsammans skapar vi en ny nationell arena för alla som vill sätta fokus på landsbygdernas roll i en hållbar samhällsutveckling.

För arrangörer:

Vilka kan arrangera aktiviteter?

  • Vi vill att alla evenemang arrangeras tillsammans av civilsamhället (t.ex. förening/organisation) eller privat sektor (t.ex. företag/näringsliv) och minst en offentlig aktör (t.ex. kommun, länsstyrelse eller region).

Hur kan min organisation vara med?

  • Anmälan sker via formuläret på denna sida. Som arrangörer skapar ni och ansvarar för era egna aktiviteter, men hör gärna av er till oss om ni har frågor eller funderingar.

När behöver vi registrera vår aktivitet?

  • Ju tidigare ni anmäler er desto bättre om ni vill synas i programmet, men senast den 4 april vill vi ha er anmälan. Det går utmärkt att komplettera information efter sista anmälningsdagen så länge anmälan skett innan dess. Kompletteringar mejlas till: kansliet@landsbygdsnatverket.se

Kostar det något?

  • Nej, det är helt gratis att anmäla sina aktiviteter.

Vem kan vi kontakta om vi har fler frågor?

  • Om du undrar över något så skicka ett mail till oss via uppdraglandsbygd@slu.se eller ring på nummer 0761370528. Tveka inte att höra av dig!


Vilka är offentliga aktörer?

Till exempel kommuner, regioner, länsstyrelser, universitet/högskolor och andra myndigheter, Leader-områden.


För deltagare:

Hur kan jag delta under Landsbygdsveckan?

  • Du kan enkelt se vilka aktiviteter som genomförs på denna sida. I programmet kan du se vilka evenemang som anordnas digitalt och fysiskt, och på vilka platser de sker.
  • Oavsett om du deltar i som privatperson eller som företrädare för en förening, organisation, ett företag eller en myndighet är Landsbygdsveckan tänkt att vara ett tillfälle för dig att utbyta kunskaper och dela med dig av dina egna och ta del av andras erfarenheter.

Vem kontaktar jag om jag har frågor?

  • Om du har frågor om evenemangen så kontaktar du den arrangör som anordnar aktiviteten. Har du frågor som gäller Landsbygdsveckan som helhet är du välkommen att maila oss via uppdraglandsbygd@slu.se.

Behöver jag anmäla mig på förhand?

  • Om ett evenemang kräver att du anmäler dig på förhand så syns det i programmet.