I samband med MATtankens tredje tematräff den 9 mars bjöd föredragshållare från fem kommuner på sina guldkorn, tips och tankar från sitt utvecklingsarbete kring utformning av restaurangmiljön. Träffen hölls inom ramen för Ett nytt recept för skolmåltider och var träff 3 av 4 i en serie av tematräffar Länk till annan webbplats. som MATtanken samordnar.
Arbete pågår. Sammanfattningen från respektive presentation på träffen blir färdig inom kort.
Län | Kommun | Beskrivning |
---|---|---|
Skåne | Helsingborg | Matsalsmiljö. Här får vi höra om ett exempel från Helsingborg där man gjort en förflyttning ”från skolmatsal till restaurang”. |
Skåne | Klippan | Konceptet som får måltiden att blomma och gästerna att trivas. Ett referensobjekt lägger grunden för fortsatta investeringar och möjliggör uppfräschningar, ger fina måltidsmiljöer på ett enkelt sätt. |
Stockholm | Sigtuna | Från matsal till restaurang. En förändring har genomförts där man gått från matsal till restaurang. Processen har förankrats hos elever, föräldrar, pedagoger och rektor. |
Värmland | Karlstad | Konceptbeskrivning för måltidsmiljön. Bilden av hur en skolrestaurang ser ut ska utmanas genom att ta inspiration från restaurang- och cafévärlden. |
Västra Götaland | Munkedal | Restaurangen som skolans hjärta. Statusen på skolans restaurang ska höjas genom att skapa en intresseväckande, lusthöjande och lärorik miljö som ger utrymme för alla sinnen och skapar måltidsro. |
Tillbaka till Skolmåltider - startsida.
Senast uppdaterad