Landsbygdsnätverket
Eva Sundberg och Anna Lundstedt

Genom Studio MATtanken kan du delta i angelägna live-sända samtal om offentliga måltider oavsett var du befinner dig. Kanske passar det bra i samband med fikat? Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Studio MATtanken

MATtanken bjuder regelbundet in till studiosamtal kl. 08.30, den sista fredagen varje månad. Vilka ämnen kommer samtalen att handla om? Håll utkik – vi uppdaterar löpande med information om respektive studiosamtal. Studiosamtalen sker live, det är direktsändning. Studio MATtanken spelas inte in.

Studio MATtanken, fredag 24 februari, kl 08.30-09.15.
Policy-spaning

Vad ska en bra måltidspolicy innehålla? Hur blir det ett användbart dokument? Eller kan det vara enklare utan policy? I februaris Studio MATtanken pratar vi om styrdokument inom offentliga måltider, en fråga som ständigt är aktuell.

MATtanken har i flera år samlat kommuners måltidspolicydokument på vår webb. Dokumenten ser olika ut för olika organisationer, vilket är naturligt. En del är kortfattade och allmänt hållna, en del är mer omfattande och detaljerade.

Under studiosamtalet lyfter vi olika tankar och synpunkter kring måltidspolicyns värde och användbarhet. En av de medverkande i studion är Åsa Carlstein, måltidschef i Grästorps kommun där en ny måltidspolicy nyligen har antagits. Policyn är gedigen och har också med ett nytt område – beredskapsfrågan. Lars Ekström, kommundirektör i Strängnäs kommun och tidigare måltidschef, berättar om hur Strängnäs kommun jobbat för att kommunicera sitt styrdokument externt genom en tecknad serie.

Häng med in i studion! Lyssna på hur andra tänker kring policys och dela hur din organisation arbetar med styrdokument.

Här är länken till mötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Zoom öppnas i nytt fönster).

Du kan ansluta till Zoom direkt i webbläsaren om du använder en dator. För att använda Zoom på din telefon eller surfplatta behöver du ladda ner appen. Det går också att ringa in på 08-50 50 08 29 och ange mötesid: 872 1371 5965.

Datum för kommande studiosamtal

  • Fredag 24 mars (obs! detta datum är en vecka före månadsskiftet)
  • Fredag 28 april
  • Fredag 26 maj

Prenumerera på mötesbokningar för Studio MATtanken

Fyll i ditt namn och din mejladress i formuläret på denna sida  Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.så får du löpande mötesbokningar till kommande studiosamtal.

Kontakta oss gärna

Har du tips på ämnen att lyfta i studion? Har du frågor? Eller vill du avboka din prenumeration på mötesbokningar. Kontakta oss: mattanken@jordbruksverket.se

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post