Landsbygdsnätverket
Eva Sundberg och Anna Lundstedt

Genom Studio MATtanken kan du delta i angelägna live-sända samtal om offentliga måltider oavsett var du befinner dig. Kanske passar det bra i samband med fikat? Slå dig ner vid din skärm, häll upp en kopp kaffe och häng på!

Studio MATtanken

Studio MATtanken, fredag 29 september, kl. 08.30-09.15.
Beredskapsveckans tema: Öva

Här finns länken till mötet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. (Zoom öppnas i nytt fönster).

Föranmälan behövs inte. Du kan ansluta till Zoom direkt i webbläsaren om du använder en dator. För att använda Zoom på din telefon eller surfplatta behöver du ladda ner appen. Det går också att ringa in på 08-505 200 17 och ange mötesid: 881 5645 1336.

I Studio MATtanken denna gång uppmärksammar vi Beredskapsveckan och årets tema, som är Öva.

  • Livsmedelsverket finns med i studion och reflekterar över aktiviteter som pågått i veckan.

  • Adda Inköpscentral och Karlstad kommun berättar om sina erfarenheter från veckan då de serverat elever smakprov av kriskosten, från den nationella upphandlingen Livsmedel Krisberedskap.
  • Även Kiruna kommuns måltidsverksamhet är med och berättar om hur de hanterade snökaoset som drabbade dem nyligen. I studion anropar vi också fler som vi vet har övat under veckan, till exempel kostenheten i Huddinge kommun och serviceavdelningen i Sundbybergs stad.

Kom och var med. Dela gärna med dig av dina egna reflektioner och erfarenheter.

Bakgrund: Jordbruksverket genom MATtanken arbetar med frågan om att stärka offentliga måltiders beredskap Länk till annan webbplats. genom att på olika sätt bidra till kunskaps- och erfarenhetsutbyte, nätverkande och kommunikation. Vi samarbetar med Livsmedelsverket i dessa frågar i ett projekt som är finansierat av MSB.

MATtanken bjuder regelbundet in till studiosamtal kl. 08.30, den sista fredagen varje månad. Vilka ämnen kommer samtalen att handla om? Håll utkik – vi uppdaterar löpande med information om respektive studiosamtal. Studiosamtalen sker live, det är direktsändning. Studio MATtanken spelas inte in.

Datum för kommande studiosamtal

  • 27 oktober. Preliminärt tema: Potatis
  • 24 november

Prenumerera på mötesbokningar för Studio MATtanken

Fyll i ditt namn och din mejladress i formuläret på denna sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så får du löpande mötesbokningar till kommande studiosamtal.

Kontakta oss gärna

Har du tips på ämnen att lyfta i studion? Har du frågor? Eller vill du avboka din prenumeration på mötesbokningar. Kontakta oss: mattanken@jordbruksverket.se

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post