Landsbygdsnätverket
Bildmontage: Två kockar i ett storkök samt närbild på färsbiffar som steks på ett stekbord och en tallrik med vildsvinsbiffar.

Vildsvinsfärsbiffar på menyn i Katrineholms kommun. Foto från Josefin Lundin och Katrineholms kommun.

Att verka för mer vildsvinskött i offentliga kök

I vårt land pågår sedan ett par år ett brett arbete för att mer svenskt vildsvinskött ska nå konsumenterna Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. I detta sammanhang har MATtanken 2020-2023 gjort ett antal riktade insatser för att främja mer vildsvinskött i de offentliga köken. Vår utgångspunkt i arbetet har varit frågeställningen: Vad behöver vi göra för att köttet ska kunna bli ett naturligt och självklart inslag på menyerna?

Exempel på vad vi gjort

Goda exempel

Det finns både resursmässiga och etiska fördelar med vilt- och vildsvinskött, men det utgör ändå bara någon enstaka procent av det kött vi äter. Det vill måltidsorganisationen i Söderköpings kommun ändra på.

Läs mer om Goda exempel.

Välkommen att bidra med recept

MATtanken har skapat en receptsamling för vildsvinskött i offentliga kök. Vi bygger upp receptsamlingen tillsammans med kockar i de offentliga köken och andra inspiratörer. Till varje recept hör en beskrivning av varifrån receptet kommer. Vill du bidra med ditt recept?

Läs mer om Vildsvinskött - en offentlig receptsamling.

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post