Landsbygdsnätverket

Vildsvinsbiffar med indiska smaker från Svenljunga

Recept på vildsvinsbiffar

Portioner: 100

Vildsvinsbiffar

15 kg vildsvinsfärs

3 dl raita

30 rivna vitlöksklyftor

3 dl riven ingefära

1, 5 dl gara masala

6 dl hackad färsk koriander

3 dl tandoorikrydda

Cirka 2,5 l turkisk yoghurt

1,5 dl hackad bladpersilja


Dressing

5 l yoghurt

3 l majonnäs

1 l vatten


SÅ HÄR GÖR DU BIFFARNA

  • Blanda alla kryddor, örter och avrunnen yoghurt med färsen (tillsätt yoghurten lite i taget och se till att blandningen inte blir för lös).
  • Forma biffar och bryn på medelhög värme och efterstek i ugn till 75 grader


SÅ HÄR GÖR DU DRESSINGEN

  • Smaksätt med koriander, persilja, raita, salt, tandoori, ingefära, vitlök, honung efter egen smak.


Receptet är framtaget av Mikael Nyman, kock vid Naturbruksskolan, Svenljunga. Läs vår intervju: Här gör vi gärna järpar och köttfärslimpor av vildsvinsfärs.


Senast uppdaterad