Landsbygdsnätverket

Vildsvinsskav i krämig tomatsås, Skurup

Matlådor med pasta och vildsvinsskav

Här förbereds lunchpaket med dagens lunch av vildsvinsskav med pasta och kokt broccoli som delas ut till elever som i januari 2021 har distansstudier på högstadiet och gymnasiet i Skurups kommun. Foto från Instagram: @maltidsserviceskurpskommun.

Recept på vildsvinsskav

Portioner: 100

Vildsvinsskav

8 kg vildsvinsskav

2,5 kg gul lök färsk eller 4 kg fryst

1 kg hackad soltorkad tomat

1 liter tomatpuré

4 liter matgrädde

5 liter köttbuljong eller använd viltfond 1 liter + 4 liter vatten

Maizena

Rapsolja

Salt

Peppar


Beskrivning

  1. Lägg vildsvinsskavet på smörade/oljade bleck och stek dem i ugnen i 15 minuter i 185 grader.
  2. Fräs den gula löken mjukt tillsammans med hackade soltorkade tomater.
  3. Tillsätt tomatpurén och låt den fräsa med.
  4. Tillsätt buljong och matgrädde eller ta hälften matgrädde och hälften crèmefraiche.
  5. Krydda, smaka av samt red av med maizena.
  6. Fördela såsen över viltskavet på blecken och kör det på 185 grader i 15 minuter, klart!

 

Enkelt, snabblagat och mycket omtyckt av våra skolelever.

— Jenny Kaluza Jonasson


MER INFORMATION

Följ Skurups måltidsverksamhet på Instagram: @maltidsserviceskurupskommun Länk till annan webbplats.


Senast uppdaterad