Landsbygdsnätverket
Sofie Allert, vd, Swedish Algae Factory, .Fredrik Åkerman, vd och medgrundare, Volta Greentech. Lillemor Lindberg, Innovationsledare Maritima näringar, Innovatum Science Park, Trollhättan.

Fredrik Åkerman, Sofie Allert och Lillemor Lindberg pratar innovationer och möjligheter inom den blå sektorn i podden Landet.

#123 Unga blå innovatörer - ett hav av potential

Kanske tänker du på yrkesfiskare och odling av fisk när det pratas om den blå sektorn. Vad många inte vet är att det just nu sker en enorm utveckling vad gäller nyttjande av havets djur och växter på helt nya sätt och som leder till ökad hållbarhet. Vad sägs till exempel om att använda alger för att förbättra såväl boskapsfoder som solpaneler?

Medverkande
Fredrik Åkerman, vd och medgrundare, Volta Greentech
Sofie Allert, vd, Swedish Algae Factory
Lillemor Lindberg, Innovationsledare Maritima näringar, Innovatum Science Park, Trollhättan.

Vi ser hur fler och fler investerare helt skiftar fokus. Många som tidigare investerat i appar och digitala lösningar fokuserar nu istället på startups som vill göra klimatet bättre.
- Fredrik Åkerman

När man startar upp sin verksamhet kan det vara svårt att få in riskkapital, men i Sverige finns det väldigt bra ’mjuk finansiering’ i form av bidrag. Det hade vi väldigt stor nytta av i början av vår resa.
- Sofie Allert

Vi har så mycket som vi kan lära oss av havet. Det finns en otrolig potential i havet - som till stora delar är outforskat!
- Lillemor Lindberg

Publicerades