Landsbygdsnätverket
 • Förädlingsmackapären - ett smart arbetssätt i Hälsingland och Gästrikland


  Två kvinnor. Den så kallade Förädlingsmackapären är ett nytt arbetssätt för hållbar platsutveckling - anpassat för landsbygdsområden. Metoden innehållet olika steg som leder fram till en lokal utvecklingsplan som hela bygden står bakom.
 • Nu är det dags att nominera till Hela Sveriges utmärkelser


  Terese Bengard Foto David Wreland och texten Nominera årets vinnare 2023 Den 1 juni öppnade möjligheten att nominera kandidater till organisationen Hela Sverige ska levas årliga utmärkelser. I höst koras tre vinnare som gjort något extra för balansen mellan landsbygder och städer.
 • Allt fler livsmedel skyddas av EU


  Malena Bathurst, näringsutvecklare på Jordbruksverket. Sörmlands Ädel och Rökt Vättersik har båda fått skyddad EU-beteckning. Foto Privat Vänerlöjrom, Äkta Gränna Polkagrisar, Sörmlands ädel, Rökt Vättersik och Grebbestadostron har tack vare ett långsiktigt arbete tilldelats en skyddad EU-beteckning det senaste året. Märkningen ger konsumenterna en kvalitetsförsäkran, hjälper producenterna att skydda produktens namn och kan lokalt ge positiva effekter för besöksnäringen.
 • Bortsorterade musslor som foder ger bättre ägg


  Företaget Musselfeed gör musselpulver och musselmjöl av bortsorterade musslor. De näringsrika produkterna kan sedan användas både som livsmedel och miljösmart foder, bland annat till fjäderfä.

ny Kampanj:
Goda nyheter för alla

Logotyp för Landsbygdsveckan.

Tillsammans sprider vi goda nyheter!
Nu är kampanjen "Goda nyheter för alla" igång. Den har tagits fram för att vi på ett enkelt sätt ska kunna berätta om hur en del av EU-pengarna används. Vill du vara med? Du hittar allt du behöver på vår webb.

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer vårt nyhetsbrev ut.

Medlem? Dags att aktivera medlemskapet!

Det är viktigt för att utbytet i nätverket ska kunna bli ännu bättre.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #161

Vad ska vi äta i tider av kris och krig? Och på vilket sätt kan sjömaten bidra till Sveriges livsmedelsberedskap och det civila försvaret? Hör våra gäster prata om alla möjligheter och vad som kan komma på menyn då.

Hör våra gäster på temat!

Landet läR - webbinarier #64

Hur ser de olika stöden ut i det nya havs-, fiskeri-, och vattenbruksprogrammet? Vad har varit viktigt att ha med utifrån ett svenskt perspektiv?

Se det senaste webbinariet i länken nedan!

Projekt om offentliga måltider

Logotyp för MATtanken.

Landsbygdsnätverket driver projektet MATtanken. Läs mer om det på projektets egen webbplats.