Landsbygdsnätverket
 • Nya landskapsmåltider lyfter regionala mattraditioner


  Västergötland Förrätt Med nya läckra kombinationer av traditionella råvaror ska 26 landskapsmåltider väcka nya generationers intresse för platsens unika måltidskultur.
 • Tyck till om plan för arbetet med jordbrukets kunskaps- och innovationssystem (AKIS)


  Skördetröska Jordbruksverket arbetar med ett regeringsuppdrag som handlar om jordbrukets kunskaps- och innovationssystem (AKIS). En del i uppdraget är att ta fram en plan över hur stödmyndigheter ska arbeta med stöd till samarbete, kompetensutveckling och innovation (EIP-Agri) inom ramen för Sveriges strategiska plan. Nu kan din organisation lämna synpunkter på förslaget fram till den 18 april.
 • Innovationssupporten – vad kan vi hjälpa till med?


  Innovationssupporten finns till för alla som har en idé som kan passa för innovationsstödet EIP-Agri. Vi diskuterar med dig om din idé är en möjlig innovation och vad du behöver tänka på inför en eventuell ansökan.
 • Hallå där Jennie Cederholm Björklund


  Jennie Cederholm Björklund står tillsammans med Ann-Sofi Backgren från finska Landsbygdsnätverket. Du är samordnare och innovationscoach på Landsbygdsnätverket. Kontakterna med andra EU-länder i innovationsfrågor är en del i ditt arbete som AKIS (Agrara kunskaps- och innovationssystem) och EIP-Agri. Nu har du varit i Finland för att bland annat se hur de tar sig an frågorna. Vad har varit intressant att få veta mer om?

prenumerera på våra nyheter

Varje onsdag kommer vårt nyhetsbrev ut.

Medlem? Dags att aktivera medlemskapet!

Det är viktigt för att utbytet i nätverket ska kunna bli ännu bättre.

Projekt om offentliga måltider

Logotyp för MATtanken.

Landsbygdsnätverket driver projektet MATtanken. Läs mer om det på projektets egen webbplats.

lANDET - PODDEN BORTOM STORSTAN #159

Landsbygderna måste vara digitala. Det är ett mantra som hörs ofta. Men vad innebär det rent konkret för invånare och företagssatsningar? Vi pratar om projektet som tar till drönare för matleveranser bland annat.

Hör våra gäster på temat!

Landsbygds-veckan 2023

Logotyp för Landsbygdsveckan.

Den 2-7 maj är det dags för Landsbygdsveckan där du har möjlighet att vara med. Besök hemsidan som löpande uppdaterar med ny information.

Landet läR - webbinarier #64

Hur ser de olika stöden ut i det nya havs-, fiskeri-, och vattenbruksprogrammet? Vad har varit viktigt att ha med utifrån ett svenskt perspektiv?

Se det senaste webbinariet i länken nedan!