Landsbygdsnätverket
 • Smidigare generationsskiften inom lantbruket - lärdomar från Österrike


  Porträttbild Ida Ljungberg. Landskap med hus och kor. Ida Ljungberg, du är student på Sveriges lantbruksuniversitet, och har varit i Österrike för att göra en fallstudie om generationsskiften där. Varför blev det just Österrike?
 • Gädda och gös på export - svenska insjöfiskare tar lärdom av Nederländerna


  Yrkesfiskare på auktion. Låda med gös. En stor andel av den fångst som svenska insjöfiskare tar upp går på export. Mycket hamnar i Nederländerna, där den antingen säljs på den egna marknaden eller exporteras vidare ut i Europa. Därför arrangerade nyligen Sveriges Insjöfiskarenas Centralförbund en studieresa till trakterna runt Haag, med syftet att få inspiration och en djupare förståelse för den nederländska fiskeriindustrin och dess utmaningar.
 • Goda nyheter tar plats på Landsbygdsriksdagen


  Ulrika Holmgren håller upp en Photobooth-ram där det står Goda nyheter som rubrik. Bortglömda fiskar, kolinlagring och trädhotell. "Goda nyheter för alla" är det övergripande temat när Landsbygdsnätverket medverkar på Landsbygdsriksdagen i Nyköping den 24-26 maj.
 • Hur kan vi skala upp? Inspiration till innovation inom blått och grönt


  Vilka vägar finns det för att växa med sin verksamhet? Hur kan man tänka om man själv har begränsat med resurser men en bra idé? I webbinariet den 16 maj presenterar två företag, Gårdsfisk och Sweden Pelagic, hur de med olika metoder fått sina verksamheter att växa - och vilka lärdomar de fått längs vägen.

Goda nyheter för alla

Logotyp för Landsbygdsveckan.

Tillsammans sprider vi goda nyheter!
Kampanjen "Goda nyheter för alla" pågår under hela 2024. Den har tagits fram för att vi på ett enkelt sätt ska kunna berätta om hur en del av EU-pengarna används. Vill du vara med? Du hittar allt du behöver på vår webb.

Podden Landet #175

Landsbygdernas utveckling är avgörande för hela Sveriges framgång. Regeringen har bestämt sig för att uppdatera den nationella landsbygdspolitiken. Vad vill man åstadkomma och vilka möjligheter och utmaningarna finns?

Vårt nyhetsbrev

Varje onsdag kommer vårt nyhetsbrev ut.

Projektet MATtanken

Logotyp för MATtanken.

Landsbygdsnätverket driver projektet MATtanken. Läs mer om det på projektets egen webbplats.