Rötmånad! Vi är nu på väg in i den del av året då matens hållbarhet är betydligt sämre. Mer mat slängs och fler drabbas av matförgiftning. För att minska både svinn och sjukdomar är det viktigt att sommarmaten hanteras rätt. Så vad är egentligen hållbar livsmedelshantering under rötmånaden - vad kan vi göra för att undvika onödigt svinn och att bli sjuka?
Snart är vi på väg in i den så kallade rötmånaden - den period på året då mjölken surnar, brödet möglar och maten helt enkelt håller sämre. Att våra livsmedel snabbt blir dåliga innebär dels att vi slänger mer mat än annars och dels att risken för matförgiftning ökar. Lyssna på podden Landet för tips!
Medverkande
Jonas Toljander, mikrobiolog Livsmedelsverket
När det är rötmånad behöver man kanske tänka lite mer kortsiktigt än annars, så att man inte köper hem för mycket mat som måste slängas i onödan.
- Jonas Toljander
Publicerades