Detta avsnitt av Landet blir ett samtal om skämsmat och gränser när mattrendsforskaren Richard Tellström och nutritionisten Anna-Karin Quetel diskuterar specialkost. Varför är specialätare vanligare i städer? Vad säger maten du äter om dig? Och hur långt är det egentligen rimligt att det offentliga går oss till mötes i våra önskemål om vad vi vill äta?
Medverkande:
Richard Tellström, författare, föreläsare och docent i ämnet matkultur och mattrender
Anna-Karin Quetel, projektledare Nationellt kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg på Livsmedelsverket
Reporter: Ida Lindhagen
Mat är ett kommunikationsmedel för värderingar. Vi äter inte nutrition. Vi äter inte energi. Vi äter det vi ställer upp på.
- Richard Tellström
Som jag ser det måste vi begränsa antalet specialkoster. Det kan inte fortsätta stiga som det gör nu. Vi måste dra en gräns.
- Anna-Karin Quetel
Publicerades