Landsbygdsnätverket

Inspireras i Erfarenhetsbanken – nu 100 delade erfarenheter!

Kollage av erfarenheter från Erfrarenhetsbanken

Några av de senast delade erfarenheterna i MATtankens Erfarenhetsbank.

Nu finns det 100 publicerade erfarenheter i MATtankens Erfarenhetsbank. Erfarenheterna har delats av måltidschefer, kockar, lärare, miljöstrateger, omsorgspersonal och andra måltidsengagerade människor runt om i Sverige. Stort tack till alla er som har delat metoder och arbetssätt, framgångar och utmaningar!

– Det är roligt att så många delat med sig av så mycket bra under Erfarenhetsbankens första år! Vi är glada och stolta över att få samla och sprida dessa erfarenheter, säger Anna Lundstedt, samordnare på MATtanken.

Erfarenhetsbanken lanserades i februari 2023 som en del i projektet Ett nytt recept för skolmåltider. Sedan dess har 100 goda erfarenheter, från landets alla hörn, publicerats och ännu fler är på gång. I Erfarenhetsbanken finns erfarenheter inom områdena Delaktighet, Upphandling och inköp, Beredskap, Kompetens, Måltidsmiljö och Måltiden som pedagogiskt verktyg.

– Uppfinn inte hjulet på nytt. Erfarenhetsbanken är ett utmärkt ställe för att omvärldsbevaka och hämta inspiration från hur andra har gjort, i arbetet med att utveckla hållbara offentliga måltider. Välkommen in på MATtankens webbplats och inspireras, säger Anna Lundstedt

MATtanken kommer fortsätta arbetet med Erfarenhetsbanken under 2024. Dela gärna med dig av dina erfarenheter kring hållbara offentliga måltider! Tisdagen den 7 maj blir det också en digital tematräff utifrån delade erfarenheter i Erfarenhetsbanken. Temat är måltidens integrering i den pedagogiska dagen. Det går bra att redan nu anmäla sig till tematräffen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Erfarenhetsbanken

Här kan du ta del av alla erfarenheter i Erfarenhetsbanken >>

Erfarenhetsbanken är en del av projektet Ett nytt recept för skolmåltider, som finansieras av Vinnova och koordineras av Livsmedelsverket.

Senast uppdaterad