Landsbygdsnätverket

Nya bordspratare och maskeradmasker till Offentliga måltidens dag

Kollage med sidor från bordspratarna

Sidor ur de nya bordspratarna till Offentliga måltidens dag 2023.

Uppdaterade bordspratare, nya maskeradmasker och Hitta orden-blad – nu finns allt kommunikationsmaterial till Offentliga måltidens dag tillgängligt att ladda ner från webben för dem som anmält en aktivitet.

– Kommunikationsmaterialet är tänkt att vara ett stöd inför och under firandet. Flaggspelet och målarbilden som vi gjorde till Offentliga måltidens dag 2022 blev väldigt uppskattade. Inför årets firande ville vi ta fram något mer material som är enkelt att bara skriva ut och använda. Det resulterade i masker och ordpyssel, som vi hoppas blir till glädje och nytta, säger Sofia Denzler, kommunikatör på MATtanken.

Till årets firande har tre nya bordspratare tagits fram, för förskola/yngre skolår, skola och äldreomsorg. Liksom tidigare finns även en mall för de verksamheter som vill utforma egna bordspratare. Allt material kan laddas ner från MATtankens webb av dem som anmält en aktivitet till Offentliga måltidens dag. Läs mer om kommunikationsmaterialet här.

Maskeradmasker och pennor

Rekordmånga tidiga anmälningar

Med drygt en månad kvar till Offentliga måltidens dag har MATtanken noterat att fler kommuner och regioner har anmält aktiviteter än vid motsvarande tidpunkt tidigare år.

– Det är kul att många anmäler tidigt! Offentliga måltidens dag är ett tillfälle för oss att tillsammans lyfta fram Sveriges fantastiska offentliga måltider. Ju fler vi är som är med och firar desto större genomslag kan vi få, säger Sofia.

Anmäl aktivitet till Offentliga måltidens dag

Är din organisation också med och firar den 19 oktober? Om ni inte redan anmält er aktivitet – gör det här!

Senast uppdaterad

Offentliga måltider - alla aktörer i kedjan

Besöksadress

Landsbygdsnätverkets kansli Skeppsbrogatan 2, Jönköping

Kontakt

036 – 15 50 00
Skicka e-post